Csigó Zita gasztroblogja

Divina Gasztronapló: Krémes-paradicsomos tepsis pennoni

2021. június 15. - Csigó Zita

Az egyik leggyakrabban ismételgetett "gasztrós" mondatom az, hogy egyszerű, de minőségi alapanyagokból elképesztő finomakat lehet főzni. Ebben a tepsis (ha már nagyon utaznátok, al forno :) ) ételben sincs semmi kimondhatatlan nevű és/vagy beszerezhetetlen hozzávaló: lassan főtt, fűszeres paradicsomszószból, besamelből és tésztából áll. A pennoni tésztát és a bruschetta fűszerkeveréket (amit természetesen nem csak bruschettához használhattok) az Italia Divina termékei között találjátok. A tészta hagyományos eljárással: kézzel, bronz szerszámmal készül, imádom! <3 

2021_06_15_034805.JPG

2021_06_15_034797.JPG

desktop302.jpg

2021_06_15_034807.JPG

2021_06_15_034809.JPG

Hozzávalók (2 nagy vagy 4 kisebb adaghoz):

2 evőkanál olívaolaj

3 gerezd fokhagyma

1 üveg (40 dkg) hámozott paradicsom

3 teáskanál Bella Italia fűszerkeverék bruschettához 

20 dkg durum pennoni tészta 

2 evőkanál vaj 

2 dl tej 

őrölt fekete bors 

1 púpozott evőkanál étkezési keményítő 

10 dkg mozzarella 

1 jó marék parmezán vagy grana padano

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Ráreszelünk 2 gerezd megpucolt fokhagymát, majd hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a fűszerkeveréket és egy kevés sót. Lassú tűzön sűrű raguvá főzzük. 

Közben a tésztát lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük (nem szükséges lerövidíteni a főzési időt), majd leszűrjük. 

Ha a ragu és a tészta készen van, jöhet a besamel. A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben. Ráreszeljük a 3. gerezd megpucolt fokhagymát, felöntjük a tejjel és a kevés hideg vízzel elkevert keményítővel. Sózzuk, borsozzuk, habverővel folyamatosan keverve krémes állagúra sűrítjük. 

Egy közepes méretű sütőtálat kikenünk egy kevés besamellel. A tésztacsövekbe kiskanállal beletöltjük a paradicsomos ragut, és szorosan egymás mellé tesszük a sütőtálban. Ha esetleg marad némi szósz, azzal egyszerűen meglocsoljuk a tésztát. Egyenletesen eloszlatjuk rajta a többi besamelt, rátépkedjük a mozzarellát, és bőségesen megszórjuk reszelt parmezánnal/grana padanóval. 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 percet sütjük, az utolsó kb. 3 percben grillfokozatra kapcsolunk. Melegen tálaljuk, amikor még szép olvadt a sajt, és lágy, krémes a töltelék. 

Nézz körül a webshop többi szuper terméke között is, 20% kedvezményért pedig vesd be a ZITA20 kódot! 

Szponzorált tartalom: a posztot az Italia Divina támogatta, köszönet érte! 

2021_06_15_034790.JPG

desktop303.jpg

süti beállítások módosítása