Csigó Zita gasztroblogja

Divina Gasztronapló: A paradicsom mustár minden grillételnek jól áll!

2021. június 24. - Csigó Zita

Lassan a Gasztronapló összes részét úgy kezdem, hogy ez az a termék, amit annyira vártam... De ha tényleg így van! :) A paradicsom mustár került ma sorra, ami az Italia Divina termékleírása szerint a világ legfinomabb szicíliai cseresznyeparadicsomából készül. Ha megkóstoljátok, tuti ti is ezen a véleményen lesztek: a végeredmény telt, édes, krémes, extrán paradicsomos. Füstös aromájú grillételekhez (húsokhoz és zöldségekhez) egyaránt tökéletes lesz. 

2021_06_24_035045.JPG

desktop309.jpg

2021_06_24_035025.JPG

Alapvetően húsmentesen táplálkozom, illetve a (blogra kerülő) receptjeim nagy része is inkább vegetáriánus, viszont senkit sem szeretnék "megtéríteni", ezért most kivételt tettem, és nemcsak húsmentes, hanem húsos ételeket is készítettem. Mindenkettőhöz szuperül passzol a paradicsom mustár, nem hagyhattam ki. Ja, és a koktélparadicsom persze csak dekoráció, sajnos szicíliai paradicsom nem terem a kertemben. Pedig de jó lenne!

Jöjjenek a receptek! 

2021_06_24_035033.JPG

Édesburgonyás hot dog

Ennél a receptnél az édes és a savanykás íz találkozása adja az igazi harmóniát, ezért egyedül arra figyeljetek, hogy az uborka megfelelően savanykás legyen. 

Hozzávalók 4 darabhoz: 

1 nagyobb édesburgonya meghámozva, nagyobb cikkekre vágva, grillen vagy sütőben megsütve

4 db hot dog kifli 

savanyított uborkakarikák (kb. 16 karika)

mustár

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

pirított hagyma 

A sült édesburgonyahasábokat a felmelegített, bevágott hot dog kiflikbe tesszük, majd megpakoljuk a szárazra törölt uborkával, a mustárral és a paradicsom mustárral, végül megszórjuk pirított hagymával. 

2021_06_24_035037.JPG

Tarjás saslik 

Hozzávalók (4 nagyobb nyárshoz): 

40-45 dkg csont nélküli tarja szeletelve, mustárba 3-4 órára bepácolva, majd sózva, borsozva

3-4 kis fej lila hagyma 

1 piros kaliforniai paprika 

1 sárga kaliforniai paprika 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A hozzávalókat felkockázzuk, és tetszőleges sorrendben a nyársakra húzzuk. Sütés közben néhányszor átkenjük a paradicsom mustárral. 

2021_06_24_035041.JPG

Grillsajtos-padlizsános és marhahúsos burger 

Hozzávalók (4-4 darabhoz): 

Grillsajtos-padlizsános burger: 

1 nagyobb padlizsán 

só 

4 karika füstölt grillsajt 

4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A padlizsánt megmossuk, felkarikázzuk, a szeletek mindkét oldalát bedörzsöljük sóval. 20 percet állni hagyjuk, majd alaposan leöblítjük és szárazra töröljük. A grillsajtokkal együtt megsütjük. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, grillsajttal, padlizsánkarikákkal és paradicsom mustárral. 

Marhahúsos burger: 

60 dkg finomra darált marhahús 

őrölt fekete bors, só 

4 db tetszőleges hamburgerzsemle, zöldségek az összeállításhoz 

Italia Divina Secolo 21 paradicsom mustár 

A húst megborsozzuk, majd 4 db egyforma méretű húspogácsát formázunk belőle. Grillen átsütjük, közben megsózzuk. A hamburgerzsemléket kettévágjuk, belső oldalukat kissé megpirítjuk, majd megtöltjük zöldségekkel, húspogácsákkal és paradicsom mustárral. 

Összedobhatunk melléjük egy gyors mártogatóst is.

Hozzávalók (4 adaghoz): 

30 dkg tejföl vagy görög joghurt 

fél citrom kifacsart leve 

só, őrölt fekete bors 

1 csokor újhagyma fehér része 

1/4 lila hagyma 

1 kis csokor kapor 

A tejfölt vagy görög joghurtot kikeverjük a citromlével, sóval, borssal, valamint a kétféle finomra aprított hagymával és a leszárazott, szintén felaprított kaporral. Tálalásig hűtőbe tesszük. 

Nézz körül a webshop többi szuper terméke között is, 20% kedvezményért pedig vesd be a ZITA20 kódot! 

Szponzorált tartalom: a posztot az Italia Divina támogatta, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása