Pasztellbarokk

Divina Gasztronapló: Citromkrémes fagyi

2021. július 06. - Csigó Zita

Egy újabb citromos desszert következik a Divina Gasztronapló sorozatomban, ezúttal a 3 gyümölcskrém (citromos, mandarinos, narancsos) közül választottam a citromsárga csodát. :) Mindhárom gyümölcskrémnek elképesztő élénkek a színei, adja magát a dolog, hogy ne csak ízesítsünk, hanem díszítsünk is velük. Sűrűek, krémesek, jól kenhetők, az ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. A citromról rögtön a fagyi ugrott be, ezt a verziót nyugodtan elkészíthetitek gép nélkül is, nem fog jegesedni. Mutatom mindkét módon.

2021_07_06_035303.JPG

desktop310.jpg

2021_07_06_035290.JPG

A kulcs a sűrített tej! Még akkor kezdtem el ezt az alapanyagot használni fagyikhoz, amikor "feleslegesnek" éreztem végtelen számú szezonális háztartási gépet bepakolni a konyhába (aztán meggondoltam magam :) ), azaz sokszorosan tesztelt. Nincs trükk a fotókon, a mélyhűtőből kivéve azonnal fotóztam. 

2021_07_06_035312.JPG

2021_07_06_035311.JPG

2021_07_06_035302.JPG

Hozzávalók (kb. 8 adaghoz): 

1 konzerv (397 g-os kiszerelés ~ 40 dkg) sűrített tej 

4 dl minél magasabb zsírtartalmú habtejszín

(opcionálisan 1 vaníliarúd kikapargatott magjai vagy 2 teáskanál vanília aroma)

8-10 db kakaós/csokis keksz 

1/2-1 üveg Bacco Brontei Citromkrém 

Az azonos hőmérsékletű sűrített tejet és habtejszínt összekeverjük, ha teszünk bele vaníliát, az is most megy hozzá. Nem szükséges felverni, de fontos, hogy jól elegyedjen a két komponens. Ezután két lehetőségünk van: 

1, Elkészítjük fagyigépben a szokásos módon. 

2, Lapos, fagyasztható tálba tesszük, lefedjük, és betesszük a fagyasztóba, majd 30-60 percenként átkeverjük villával vagy botmixerrel a kívánt állag eléréséig (legalább 5-6 alkalommal). 

Amikor elkészült, kivesszük a fagyasztóból, és hagyjuk egy kicsit felengedni (a teteje legyen kissé folyékony). Rátördeljük a kekszet, és egy habzsák (vagy akár kiskanál) segítségével kis "pöttyöket" nyomunk rá a citromkrémből. Pálcikával tetszés szerint összemárványozzuk (mivel a krém sűrű, inkább a fagyi alapot húzzuk át rajta), majd mehet vissza a fagyasztóba dermedni. M. szerint "alkoholmentes limoncello ízű" a fagyi. :) 

Nézz körül a webshop többi szuper terméke között is, 20% kedvezményért pedig vesd be a ZITA20 kódot! 

Szponzorált tartalom: a posztot az Italia Divina támogatta, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása