Pasztellbarokk

Portobello duplasajtburger

ChefGomba gombával készítve

2021. augusztus 05. - Csigó Zita

Portobello gombás (és ChefGombás) burgert mutattam már a blogon, de most szerettem volna egy klasszikusabb burgert is készíteni. A legtutibb benne a dupla gomba, ha tehetitek,süssétek grillen! Mutatom az alapreceptet!

2021_08_03_035958.JPG

De előtte még jöjjön a feljebb említett előző verzió. Ezekbe a burgerekbe 1-1 sült gombát tettem, és inkább téliesebbek (vagy inkább nevezzük 4 évszakosnak): tahinis csicseriborsókrémmel turbóztam fel, és za'ataros sült édesburgonyával tálaltam. Recept itt! 

2021_03_21_032745.JPG

desktop280.jpg

2021_08_03_035962.JPG

Portobello duplasajtburger

Hozzávalók (4 burgerhez): 

8 db ChefGomba portobello gomba

4 nagy szelet jól olvadó sajt, pl. cheddar 

4 db tetszőleges hamburgerbuci 

paradicsom- és uborkakarikák, salátalevelek 

ketchup (házi :) )

A portobello gombákat megtisztítjuk, és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percet (puhulásig) sütjük, sütés után finoman megsózzuk. Vagy: grillen, többször megfordítva puhára sütjük, szuper jó lesz a füstös íz a hamburgerbe! A 4 szelet sajtot rátesszük 4 darab forró gombára, hagyjuk ráolvadni. 

Közben a bucikat kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. (Persze grillen is megpiríthatjuk.) Megtöltjük a salátalevelekkel, a megmosott, felkarikázott paradicsommal és uborkával, a sajtos és a "sima" portobellókkal, valamint ketchuppel. 

desktop313.jpg

Szponzorált tartalom, köszönet a szuper gombákért a ChefGombának

süti beállítások módosítása