Pasztellbarokk

Morzsás-szilvás süti

Indul a szilvaszezON!

2021. augusztus 07. - Csigó Zita

Ez az a süti, amibe tényleg nem kell semmi nehezen beszerezhető hozzávaló. Számomra amolyan süti-comfort food, hétvégi, langyosan evős, magában, porcukorral meghintve, fagyival vagy görög joghurttal tálalós. 

2021_08_07_036112.JPG

2021_08_07_036109.JPG

2021_08_07_036116.JPG

Hozzávalók (4 nagyobb adaghoz): 

20 dkg (sima) búzaliszt 

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt 

15 dkg hideg vaj +a formához 

8 dkg nádcukor + 1 bő evőkanál 

1 nagy csipet só 

1 tojás 

kevés hideg víz 

50 dkg szilva 

1 csapott kávéskanál őrölt fahéj 

3 cm friss gyömbér lereszelve 

A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat. Mehet bele a nádcukor, a só és a tojás, gyúrni kezdjük, közben evőkanalanként annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy összeálljon a tészta. Kettéosztjuk, egyik felét kinyújtjuk, és egy kb. 20x25 cm-es, kivajazott formába simítjuk, legyen pici pereme is. Villával megszurkáljuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőben 10-12 percet elősütjük. 

Közben a szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felkockázzuk, majd összekeverjük az 1 evőkanál cukorral és a fahéjjal. Az elősütött tésztára simítjuk, és rátépkedjük a tészta másik felét. (Vagy: a tésztát mélyhűtőbe tesszük, és utána egyszerűen lereszeljük.) Visszatoljuk a sütőbe 25-30 percre, langyosan a legfinomabb! 

2021_08_07_036110.JPG

desktop314.jpg

2021_08_07_036107.JPG

süti beállítások módosítása