Pasztellbarokk

Shiitake gombás-cukorborsós stir fry

ChefGomba gombával készítve

2021. október 14. - Csigó Zita

Ha egyetlen gombafajtát kellene választanom...akkor bajban lennék :), de nagy töprengések után valószínűleg a shiitake lenne győztes. Annyira finom, plusz annyira jó az állaga főzve és sütve, pirítva is. És azt se hagyjuk ki, hogy a nagy kedvenc szójaszószos, gyömbéres, csilis, lime-os ízvilágomhoz is szuperül megy.

2021_08_09_036188.JPG

desktop322.jpg

2021_08_09_036163.JPG

2021_08_09_036191.JPG

Hozzávalók (4 kisebb adaghoz): 

30 dkg soba tészta (japán hajdinatészta, gluténmentes)

25 dkg cukorborsó 

só 

4 evőkanál földimogyoróolaj 

4 gerezd fokhagyma 

egy 3 cm-es friss gyömbér 

1 csilipaprika 

1 csokor újhagyma 

20 dkg ChefGomba shiitake gomba 

kb. 0,8-1 dl szójaszósz 

A soba tésztát a csomagoláson szereplő főzési időt figyelembe véve kifőzzük. A cukorborsót rövid idő alatt, enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült a tészta és a borsó, leszűrjük. 

Közben egy wokban vagy vastag aljú serpenyőben felhevítjük a földimogyórolajat. Rátesszük a megpucolt, lereszelt fokhagymát, a felcsíkozott csilit, majd hozzádjuk a felkarikázott újhagymát. Kicsit együtt sütjük, amíg kiadják az illatukat. Ezután mehet hozzá a megtisztított shiitake gomba is. Először lepirítjuk, majd mérsékeljük alatta a lángot, felöntjük a szójaszósszal, és puhára sütjük. Végül hozzákeverjük a cukorborsót is. 

A gombás-cukorborsós feltétet a soba tésztával tálaljuk. 

desktop323.jpg

A poszthoz a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása