Csigó Zita gasztroblogja

Csilis-vajas spagetti gombával, kelbimbóval

Villám comfort food ChefGomba gombával készítve

2021. december 08. - Csigó Zita

A címmel gyakorlatilag felsoroltam a recept összes hozzávalóját. És ez pont így van jól, ennyi összetevő is bőven elég egy gyors, "tele szín, tele íz" ebédhez vagy vacsorához. Amit ne spóroljatok ki belőle, az a vaj! 

2021_12_08_038700.JPG

2021_12_08_038704.JPG

2021_12_08_038702.JPG

Hozzávalók (2 adaghoz): 

15 dkg durum spagetti 

20 dkg kelbimbó 

2 evőkanál olívaolaj 

1-2 teáskanál tört csili (ízlés szerint)

1 nagy gerezd fokhagyma 

25 dkg ChefGomba barna csiperkegomba 

5 dkg vaj (minimum! :) )

A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben egy másik lábasban, szintén enyhén sós vízben roppanósra főzzük a megtisztított, felezett kelbimbókat is. 

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk először a leszűrt, szárazra törölt kelbimbókat, és alaposan lepirítjuk rajta. Amikor már szép barnák, kivesszük, félretesszük. A helyükre szórjuk a csilit, majd rátesszük a lereszelt fokhagymát és a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Erős lángon átsütjük-átpirítjuk, közben megsózzuk. Ezután hozzákeverjük a vajat, majd a spagettit és a félretett kelbimbókat is beleforgatjuk. 

2021_12_08_038708.JPG

 

süti beállítások módosítása