Pasztellbarokk

Gombás-spárgás langyos saláta

ChefGomba gombával készítve

2022. május 22. - Csigó Zita

Langyos vagy meleg salátákat tavasszal és ősszel készítek a leggyakrabban. Tudom, sokatokban felmerülhet, hogy miért nem köretnek hívom ezeket. A határt ott szoktam meghúzni, hogy legfeljebb kenyeret, bagettet tálalok melléjük (tehát nem egy főételt egészítenek ki), teljesek, komplexek. Akár előételnek is nevezhetném őket, de higgyétek el, egy szimpla hétköznap én sem főzök többfogásos menüket, ezért maradok a saláta kifejezésnél. 

2022_05_20_041007.JPG

 legutobb_frissitve3.jpg

2022_05_18_040995_1.JPG

2022_05_20_041009.JPG

Hozzávalók (4 személyre): 

3-4 evőkanál olívaolaj 

12 szem retek 

20 szál zöldspárga 

35 dkg ChefGomba barna csiperkegomba

15 dkg tetszőleges salátakeverék 

extra szűz olívaolaj 

balzsamecet 

6 db keményre főtt tojás 

parmezán sajt a tálaláshoz 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Először rádobjuk a megmosott, cikkekre vágott retket, és rázogatva sütni kezdjük rajta. Amikor már puhul, hozzáadjuk a megtisztított (hámozni nem szükséges, a fás végeket törjük le) zöldspárgát, és együtt készre sütjük, közben megsózzuk. Amikor minden roppanósra puhult, kivesszük a serpenyőből, és félretesszük. 

Mehet a helyükre a megtisztított, felcikkezett gomba (kevés olajat még önthetünk a serpenyőbe, ha kell), átpirítjuk, megsózzuk. 

A salátakeveréket összekeverjük kevés olívaolajjal és balzsamecettel. Elosztjuk 4 tányérba, majd ráhalmozzuk a felcikkezett tojásokat, a sült retket, spárgát és gombát. Reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk. 

2022_05_20_041008.JPG

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása