Pasztellbarokk

Laskagombás krumplifasírtok

ChefGomba gombával készítve

2022. augusztus 10. - Csigó Zita

Burgonyával szinte mindenkit le lehet kenyerezni - hogy egy kis képzavarral éljek. Viccen kívül: annyi különböző módon elkészíthető, hogy a legtöbben megtalálják a kedvencüket. Ezeket a kis fasírtokat esti, beszélgetős bulikra szoktam készíteni, akár többféle mártogatóssal. Szárított ChefGomba laskagombát használtam hozzájuk, amely egyszerre dúsítja és fűszerezi a fasírtokat. 

2022_08_10_041982.JPG

2022_08_10_041985.JPG

2022_05_10_040868_1.JPG

2022_08_10_041987.JPG

Hozzávalók (14-15 darabhoz): 

50 dkg burgonya (sárga héjú burgonyát használtam, hámozva mértem le) 

só 

fél doboz (1,5 dkg) ChefGomba szárított, szeletelt laskagomba

1 kis fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

kevés olaj a sütéshez 

1 db tojás 

5 dkg zabpehelyliszt 

fél dl tej 

őrölt fekete bors 

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, még melegen összetörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a gombát szűrőben átöblítjük, beáztatjuk egy kevés hideg vízbe 20-30 percre, ezután újra átöblítjük és leszűrjük, majd jó alaposan kinyomkodjuk. Késes aprítóba tesszük a megpucolt, feldarabolt hagymákkal és egy kevés sóval, majd összetörjük. Egy serpenyőben felhevítünk egy kevés olajat, és a gombás-hagymás keveréket megpirítjuk rajta (elég annyira, hogy illatozzon a gomba és a hagymák, nem szükséges túlpirítani). Hagyjuk kihűlni. 

A kihűlt krumplit és gomba-hagyma keveréket összedolgozzuk a tojással, a zabpehelyliszttel, a tejjel, sóval és borssal. A masszából 14-15 kis lapos fasírtot formázunk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk (nem kell sok), majd először kérget sütünk a fasírtokra. Ezután mérsékeljük a lángot, és teljesen átsütjük, végül tálalásig papírtörlőre szedjük. 

2022_08_10_041983.JPG

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a Chefgomba biztosította, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása