Pasztellbarokk

Bogyós gyümölcsös-szilvás tepsis palacsinta

Búzaliszt-zabpehelyliszt keverékkel

2022. augusztus 15. - Csigó Zita

A világ egyik legegyszerűbb sütije, amin annyit variáltam, hogy a sima búzaliszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem. Készítünk egy palacsintatésztára emlékeztető masszát, tepsibe öntjük, beleszórjuk az előkészített gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe. 

2022_08_14_042070.JPG

desktop343.jpg

2022_08_14_042073.JPG

2022_08_14_042071.JPG

Hozzávalók (kb. 8 szelethez):

3 db tojás

10 dkg cukor(nak megfelelő tetszőleges édesítőszer)

1 csomag vaníliás cukor

2,5 dl tej

12 dkg sima búzaliszt

8 dkg zabpehelyliszt

1 dl szódavíz

15 dkg áfonya és piros ribizli vegyesen 

15 dkg (japán) szilva 

A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Beleszórjuk a kétféle lisztet, felhígítjuk a szódavízzel, és az egészet simára keverjük.

A masszát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit szemezzük, a szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd az összeset a masszába szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). Hagyjuk kihűlni a sütit, majd szeletekre vágva tálaljuk.

süti beállítások módosítása