A világ egyik legegyszerűbb sütije, amin annyit variáltam, hogy a sima búzaliszt egy részét zabpehelylisztre cseréltem. Készítünk egy palacsintatésztára emlékeztető masszát, tepsibe öntjük, beleszórjuk az előkészített gyümölcsöket, és már mehet is a sütőbe.
Hozzávalók (kb. 8 szelethez):
3 db tojás
10 dkg cukor(nak megfelelő tetszőleges édesítőszer)
1 csomag vaníliás cukor
2,5 dl tej
12 dkg sima búzaliszt
8 dkg zabpehelyliszt
1 dl szódavíz
15 dkg áfonya és piros ribizli vegyesen
15 dkg (japán) szilva
A tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáöntjük a tejet. Beleszórjuk a kétféle lisztet, felhígítjuk a szódavízzel, és az egészet simára keverjük.
A masszát egy kb. 18x25 cm-es, sütőpapírral bélelt vagy kivajazott tepsibe öntjük. A gyümölcsöket megmossuk, a ribizlit szemezzük, a szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, majd az összeset a masszába szórjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük (kb. 35-40 perc). Hagyjuk kihűlni a sütit, majd szeletekre vágva tálaljuk.