Pasztellbarokk

Spenótos burgonyával töltött gombafejek

ChefGomba gombával készítve

2022. szeptember 11. - Csigó Zita

Egyre inkább megyünk bele az őszbe, így a következő időszak ChefGombás receptjeit is erre az időszakra hangoltam. Elsőnek előkaptam a jó öreg burgonyát, és azzal töltöttem meg a gombafejeket. 

2022_09_11_042493.JPG

2022_09_11_042495.JPG

2022_09_11_042491.JPG

Mielőtt jön a recept, ajánlok még két kedvenc töltött gombát a blogról: 

Vörös pesztóval töltött grill gomba

desktop345.jpg

Juhtúrós töltött portobello

2022_01_26_039218_1.JPG

 

Spenótos burgonyával töltött gombafejek

2022_09_11_042489.JPG

Hozzávalók (6 darabhoz): 

20 dkg burgonya 

só 

kb. 3.4 dkg vaj 

frissen reszelt szerecsendió 

1 nagy marék friss bébispenótlevél 

1 tálca (6 db) ChefGomba grill-champion "fehér óriás"

A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, puhára főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és azonnal összetörjük a hideg, kis kockákra vágott vajjal. Sóval és sok-sok frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük, végül hozzákeverjük az előkészített, vékonyra felcsíkozott spenótot is. 

Amíg fő a krumpli, a gombákat megtisztítjuk (a tönkök mehetnek leveshez, rizsköretbe, de pirítva még szendvicsfeltétnek is szuperek), fejjel lefelé egy sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, és 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk. 10 percet sütjük, majd a keletkezett nedvességet kiöntjük belőlük, és a talpukra helyezve még további 10-15 perc alatt puhára sütjük. 

A kész gombafejeket púpozva megtöltjük a spenótos burgonyával. 

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!

süti beállítások módosítása