French breakfast radish, azaz a "francia hosszúkás". Üde, zsenge, roppanós retek, amivel (ha szeretnétek) nem kell kezdeni szinte semmit. Sőt, kár is túlgondolni, két nagyon egyszerű ételt mutatok, mindkettő lelke a friss retek.
Retek, bagett, fűszervaj
Bagett, akár pirítva, hozzá (fűszer)vaj, só, olívaolaj és persze a főszereplő, a vékonyra szeletelt retek – készen is van a tökéletes tavaszi reggeli. A vajhoz pici kezeletlen citromhéjat, sót és aprított snidlinget kevertem, de sima sós vajjal is szuper lesz.
Serpenyős vajas-petrezselymes retek
Pár perces előétel vagy köret, bár én vacsorára is nagyon szeretem csak úgy magában. Ha felturbóznátok, süthetitek együtt friss zöld spárgával, jól illenek egymáshoz. Jó minőségű vaj és olívaolaj keverékén pár percet sütöttem, pirítottam a megtisztított, nagyobb darabokra vágott retket. Nyugodtan pirulhatnak és nem kell túl vékonyra vágni, hogy kívül roppanós, belül pedig puha legyen a zöldség. Só, pici citromlé és felaprított petrezselyem jöhet a végén a retekre, langyosan a legfinomabb!