Pasztellbarokk

BBQ szószos tépett laska

2022. június 21. - Csigó Zita

Grillszezonban szerintem a legtöbbünknek van otthon egy üveg házi BBQ szósza. Van, aki magának főzi, van, aki a boltira szavaz, én általában a középutat választom, azaz veszek egy jó minőségű boltit, amit egy kicsit továbbgondolok itthon. Nem azért, mert a készen beszerzett nem finom, csak mi kevésbé édesen szeretjük, általában rizsecetet és szójaszószt adok még hozzá. A következő receptben a BBQ szószt laskával párosítottam: "pulled pork" karakter hús nélkül. Akkor is érdemes kipróbálnotok, ha esztek húst, akár bowl-nak, akár szendvicsnek elkészítve. 

2022_06_19_041369.JPG

Tovább

Málnás tejes pite

A nyárban az egyik legjobb dolog kimenni a kertbe (ha nincs kert, a teraszra, az erkélyre vagy a konyhaablakhoz), és szüretelni bármit, amit mi termesztettünk. Nálam elöl, a teraszon kaptak helyet a fűszernövények, a hátsó kertben, két ágyásban a különféle saláták, mángold, mögöttük pedig a néhány bokor málna. Tehát én sem nagyban termesztek, sőt, de nyár elejétől ősz közepéig ellát minket a kert szuperzsenge, finom salátákkal, és úgy néz ki, idén már a málnabokrok is szép termést fognak hozni. 

2022_06_19_041409.JPG

Tovább

Spárgás-gombás rizottó

ChefGomba gombával készítve

Szerencsére gombánk egész évben van, a spárga szezonja viszont limitált. Idén lassan sajnos vége, ezért használjátok ki az utolsó időszakot, és főzzetek egy jó adag rizottót sok-sok spárgával és gombával! Annyira jól működnek együtt! 

2022_06_05_041154.JPG

Tovább

Áfonyás-zablisztes palacsinta

Ezt a villámdesszertet nagyon gyakran elkészítem, akkor is, ha nincs szükség villámsebességre, annyira finom! Készül egy sűrű (az amerikai palacsintánál éppen hígabb, a hagyományos palacsintánál pedig jóval sűrűbb) tészta, a liszteket és a tejet nyugodtan variáljátok. Sőt az édesítést is, viszont ha porállagú édesítőt használtok, egy löttyintéssel több folyadék fog kelleni. És most jön a lényeg, az áfonya! Elkezdem sütni a tésztát, majd beledobálom az áfonyaszemeket. Amire elkészül a palacsinta, a gyümölcs összeesik, és olyan lesz, mintha dzsembe harapnánk - de a tésztán belül. Próbáljátok ki! 

2022_06_02_041144.JPG

Tovább

Alga a négyzeten: Vörösalga pesztós, algával dúsított tészta

+ Vörösalga pesztós bruschetta

Az elmúlt hetekben már több algás receptet mutattam, és azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek. 

2022_06_01_041106.JPG

Tovább

Gombás-spárgás langyos saláta

ChefGomba gombával készítve

Langyos vagy meleg salátákat tavasszal és ősszel készítek a leggyakrabban. Tudom, sokatokban felmerülhet, hogy miért nem köretnek hívom ezeket. A határt ott szoktam meghúzni, hogy legfeljebb kenyeret, bagettet tálalok melléjük (tehát nem egy főételt egészítenek ki), teljesek, komplexek. Akár előételnek is nevezhetném őket, de higgyétek el, egy szimpla hétköznap én sem főzök többfogásos menüket, ezért maradok a saláta kifejezésnél. 

2022_05_20_041007.JPG

Tovább

Spárgás-ricottás leveles pite

Sok-sok parmezánnal!

Annyira jó érzés a tudat, hogy még csak éppen most kezdődik majd a nyár, nem késtünk le semmiről. Nekem ez az abszolút kedvenc évszakom, igyekszem kimaxolni. Holnap indítjuk a grillszezont a teraszon, amire ezt a pitét is el fogom készíteni. Spárga + eper = tavasz, terasz + grill = nyár, milyen jó, hogy ezen a májusi hétvégén találkozni fognak! 

2022_05_20_041001.JPG

Tovább

Évszakváltás az otthonunkban: új Poster Store poszterekkel frissült a ház

Az utóbbi időszak alaposan megváltoztatta az életünket. Még inkább felértékelődött az otthonunk, hiszen rengetegen átálltak home office-ra, azaz már "nem csak" pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre használjuk a házunkat/lakásunkat, hanem munkavégzésre is. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tárgyakkal vesszük körül magunkat, hogyan rendezzük be a tereket és hogyan díszítjük, dekoráljuk az üres felületeket. A mi otthonunkra is ráfért a tavaszi-nyári megújulás, ezúttal a falak, polcok, kisebb asztalok kerültek fókuszba, amelyeket poszterekkel dobtam fel. Mutatom, milyen posztereket és képkereteket válogattam a Poster Store-tól! 

2022_05_15_040959.JPG

Tovább

Sushi bowl algapehellyel, csípős öntettel

Bowlokat tervezetten és "hirtelen felindulásból" is szoktam készíteni. Utóbbira általában akkor kerül sor, ha többféle zöldségmaradékom keletkezett: feldarabolom őket, majd tálkákba rendezem főtt gabonával vagy álgabonával, hallal vagy tofuval, hüvelyesekkel, magvakkal. Most a hüvelyeseket fehérjedús algapehelyre cseréltem, amit a (szintén fehérjében gazdag) tonhallal együtt az Íztenger webshopból választottam. 

2022_05_18_040981.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása