Pasztellbarokk

Sütőtökös tejberizs

Recept az Instagramról

2021. október 18. - Csigó Zita

2021_10_17_037642a.jpg

Tovább

Shiitake gombás-cukorborsós stir fry

ChefGomba gombával készítve

Ha egyetlen gombafajtát kellene választanom...akkor bajban lennék :), de nagy töprengések után valószínűleg a shiitake lenne győztes. Annyira finom, plusz annyira jó az állaga főzve és sütve, pirítva is. És azt se hagyjuk ki, hogy a nagy kedvenc szójaszószos, gyömbéres, csilis, lime-os ízvilágomhoz is szuperül megy.

2021_08_09_036188.JPG

Tovább

Gombát a grillre! Grillezett steak gomba és orzóval töltött portobello

ChefGomba gombákból készítve

Egyáltalán nincs még vége a grillszezonnak! 22-23 fokban szuper dolog grillezni, csak ne essen az eső! Mi simán szoktunk szeptemberben is, ilyenkor sütök meg általában egy nagyobb mennyiségű padlizsánt télire. Ha pedig grill, akkor jöhetnek a grillezett gombás ételek! A faszén különlegesen finom ízt ad nekik, de persze a téli zord időben se felejtsétek el ezeket a recepteket, a portobello sütőben, a steak gomba pedig serpenyőben készítve is tökéletes lesz. 

2021_08_14_036300_1.JPG

Tovább

Fűszervajas-rozsos bagett

Augusztus 20.!

Nincs augusztus 20. frissen sült házi kenyér nélkül! A tegnapelőtti-tegnapi Insta Storys szavazáson nyert a sós kenyér, mutatom is a receptet! Arra gondoltam, hogy gyors (azaz nem kovászos) és olyan hozzávalókból készülő péksütit hozok, amit akkor is el tudtok készíteni, ha nincsenek nyitva a boltok. Például a hosszú hétvégén. A friss recept mellé pedig még válogattam pár archív kenyérfélét is a blogról. 

2021_08_19_036406.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Csoda szín, csoda íz – Secolo 21 extra szűz olívaolaj

Aki olvasta Frances Mayes Napsütötte Toszkána című könyvét, biztosan emlékszik arra a részre, amikor főhőseink saját szüretelésű olívájuknak próbálnak prés-időpontot szerezni. Bizony, még az idillien nyugodtnak tűnő toszkán vidéken is léteznek problémák, nekem pedig pont emiatt a kettősség (utazó vagy, kontra ott élsz), plusz a toszkán ősz hangulata miatt az egyik kedvencem a könyvben. 

2021_07_29_035826.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Citromkrémes fagyi

Egy újabb citromos desszert következik a Divina Gasztronapló sorozatomban, ezúttal a 3 gyümölcskrém (citromos, mandarinos, narancsos) közül választottam a citromsárga csodát. :) Mindhárom gyümölcskrémnek elképesztő élénkek a színei, adja magát a dolog, hogy ne csak ízesítsünk, hanem díszítsünk is velük. Sűrűek, krémesek, jól kenhetők, az ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. A citromról rögtön a fagyi ugrott be, ezt a verziót nyugodtan elkészíthetitek gép nélkül is, nem fog jegesedni. Mutatom mindkét módon.

2021_07_06_035303.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása