ChefGomba gombával készítve
A csicseriborsó szuper alapanyag, ha vegetáriánus fasírtot, burgert szeretnénk készíteni. Mivel ebben a formában felhasználva elég semleges az íze, jól lehet (sőt kell is) ízesíteni. Ezúttal szárított gombával dobtam fel, és hogy igazán nyárias legyen, a kertből szedett friss zöldfűszerekkel főztem mellé házi paradicsomszószt.

Tovább
Grillszezonban szerintem a legtöbbünknek van otthon egy üveg (házi) BBQ szósza. Van, aki magának főzi, van, aki a boltira szavaz, én általában a középutat választom, azaz veszek egy jó minőségű boltit, amit egy kicsit továbbgondolok itthon. Nem azért, mert a készen beszerzett nem finom, csak mi kevésbé édesen szeretjük, általában rizsecetet és szójaszószt adok még hozzá. A következő receptben a BBQ szószt laskával párosítottam: "pulled pork" karakter hús nélkül. Akkor is érdemes kipróbálnotok, ha esztek húst, akár bowl-nak, akár szendvicsnek elkészítve.

Tovább
A nyárban az egyik legjobb dolog kimenni a kertbe (ha nincs kert, a teraszra, az erkélyre vagy a konyhaablakhoz), és szüretelni bármit, amit mi termesztettünk. Nálam elöl, a teraszon kaptak helyet a fűszernövények, a hátsó kertben, két ágyásban a különféle saláták, mángold, mögöttük pedig a néhány bokor málna. Tehát én sem nagyban termesztek, sőt, de nyár elejétől ősz közepéig ellát minket a kert szuperzsenge, finom salátákkal, és úgy néz ki, idén már a málnabokrok is szép termést fognak hozni.

Tovább
ChefGomba gombával készítve
Szerencsére gombánk egész évben van, a spárga szezonja viszont limitált. Idén lassan sajnos vége, ezért használjátok ki az utolsó időszakot, és főzzetek egy jó adag rizottót sok-sok spárgával és gombával! Annyira jól működnek együtt!

Tovább
Ezt a villámdesszertet nagyon gyakran elkészítem, akkor is, ha nincs szükség villámsebességre, annyira finom! Készül egy sűrű (az amerikai palacsintánál éppen hígabb, a hagyományos palacsintánál pedig jóval sűrűbb) tészta, a liszteket és a tejet nyugodtan variáljátok. Sőt az édesítést is, viszont ha porállagú édesítőt használtok, egy löttyintéssel több folyadék fog kelleni. És most jön a lényeg, az áfonya! Elkezdem sütni a tésztát, majd beledobálom az áfonyaszemeket. Amire elkészül a palacsinta, a gyümölcs összeesik, és olyan lesz, mintha dzsembe harapnánk - de a tésztán belül. Próbáljátok ki!

Tovább
+ Vörösalga pesztós bruschetta
Az elmúlt hetekben már több algás receptet mutattam, és azt hiszem, erre a témára sosem tudnék ráunni. Annyira szeretem azokat az alapanyagokat, amiket egyértelműen azért szerzek be, mert finomak, és az csak egy óriási plusz, hogy mennyire egészségesek.

Tovább
ChefGomba gombával készítve
Langyos vagy meleg salátákat tavasszal és ősszel készítek a leggyakrabban. Tudom, sokatokban felmerülhet, hogy miért nem köretnek hívom ezeket. A határt ott szoktam meghúzni, hogy legfeljebb kenyeret, bagettet tálalok melléjük (tehát nem egy főételt egészítenek ki), teljesek, komplexek. Akár előételnek is nevezhetném őket, de higgyétek el, egy szimpla hétköznap én sem főzök többfogásos menüket, ezért maradok a saláta kifejezésnél.

Tovább
Sok-sok parmezánnal!
Annyira jó érzés a tudat, hogy még csak éppen most kezdődik majd a nyár, nem késtünk le semmiről. Nekem ez az abszolút kedvenc évszakom, igyekszem kimaxolni. Holnap indítjuk a grillszezont a teraszon, amire ezt a pitét is el fogom készíteni. Spárga + eper = tavasz, terasz + grill = nyár, milyen jó, hogy ezen a májusi hétvégén találkozni fognak!

Tovább
Az utóbbi időszak alaposan megváltoztatta az életünket. Még inkább felértékelődött az otthonunk, hiszen rengetegen átálltak home office-ra, azaz már "nem csak" pihenésre, kikapcsolódásra, feltöltődésre használjuk a házunkat/lakásunkat, hanem munkavégzésre is. Épp ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen tárgyakkal vesszük körül magunkat, hogyan rendezzük be a tereket és hogyan díszítjük, dekoráljuk az üres felületeket. A mi otthonunkra is ráfért a tavaszi-nyári megújulás, ezúttal a falak, polcok, kisebb asztalok kerültek fókuszba, amelyeket poszterekkel dobtam fel. Mutatom, milyen posztereket és képkereteket válogattam a Poster Store-tól!

Tovább
Bowlokat tervezetten és "hirtelen felindulásból" is szoktam készíteni. Utóbbira általában akkor kerül sor, ha többféle zöldségmaradékom keletkezett: feldarabolom őket, majd tálkákba rendezem főtt gabonával vagy álgabonával, hallal vagy tofuval, hüvelyesekkel, magvakkal. Most a hüvelyeseket fehérjedús algapehelyre cseréltem, amit a (szintén fehérjében gazdag) tonhallal együtt az Íztenger webshopból választottam.

Tovább