Pasztellbarokk

Gomba "bolognai" húsmentesen

ChefGomba gombával készítve

2021. szeptember 20. - Csigó Zita

Bolognai hússal vagy bolognai hús nélkül? Szerintem nem kell választanotok! :) De ha legalább annyira szeretitek a vegetáriánus ételeket, mint én, ezt a receptet érdemes kipróbálnotok.

2021_08_26_036548.JPG

Tovább

Gombát a grillre! Grillezett steak gomba és orzóval töltött portobello

ChefGomba gombákból készítve

Egyáltalán nincs még vége a grillszezonnak! 22-23 fokban szuper dolog grillezni, csak ne essen az eső! Mi simán szoktunk szeptemberben is, ilyenkor sütök meg általában egy nagyobb mennyiségű padlizsánt télire. Ha pedig grill, akkor jöhetnek a grillezett gombás ételek! A faszén különlegesen finom ízt ad nekik, de persze a téli zord időben se felejtsétek el ezeket a recepteket, a portobello sütőben, a steak gomba pedig serpenyőben készítve is tökéletes lesz. 

2021_08_14_036300_1.JPG

Tovább

Fűszervajas-rozsos bagett

Augusztus 20.!

Nincs augusztus 20. frissen sült házi kenyér nélkül! A tegnapelőtti-tegnapi Insta Storys szavazáson nyert a sós kenyér, mutatom is a receptet! Arra gondoltam, hogy gyors (azaz nem kovászos) és olyan hozzávalókból készülő péksütit hozok, amit akkor is el tudtok készíteni, ha nincsenek nyitva a boltok. Például a hosszú hétvégén. A friss recept mellé pedig még válogattam pár archív kenyérfélét is a blogról. 

2021_08_19_036406.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Csoda szín, csoda íz – Secolo 21 extra szűz olívaolaj

Aki olvasta Frances Mayes Napsütötte Toszkána című könyvét, biztosan emlékszik arra a részre, amikor főhőseink saját szüretelésű olívájuknak próbálnak prés-időpontot szerezni. Bizony, még az idillien nyugodtnak tűnő toszkán vidéken is léteznek problémák, nekem pedig pont emiatt a kettősség (utazó vagy, kontra ott élsz), plusz a toszkán ősz hangulata miatt az egyik kedvencem a könyvben. 

2021_07_29_035826.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: Citromkrémes fagyi

Egy újabb citromos desszert következik a Divina Gasztronapló sorozatomban, ezúttal a 3 gyümölcskrém (citromos, mandarinos, narancsos) közül választottam a citromsárga csodát. :) Mindhárom gyümölcskrémnek elképesztő élénkek a színei, adja magát a dolog, hogy ne csak ízesítsünk, hanem díszítsünk is velük. Sűrűek, krémesek, jól kenhetők, az ízük pedig nagyon-nagyon intenzív, egyszerre édesek és gyümölcsösek. A citromról rögtön a fagyi ugrott be, ezt a verziót nyugodtan elkészíthetitek gép nélkül is, nem fog jegesedni. Mutatom mindkét módon.

2021_07_06_035303.JPG

Tovább

(Majdnem) 5 hozzávalós gombás egytál

ChefGomba gombával készítve /glutén- és laktózmentes recept

Egy étel nem attól lesz finom, ha rengeteg hozzávalóból áll. Persze a kettő nem zárja ki egymást. :) A fejes káposzta serpenyőben sütve elképesző finom (most akár újkáposztából is elkészíthetitek), érdemes akkor is kipróbálni, ha nyersen vagy párolva nem szeretitek. A káposzta és a gomba roppan, a tükörtojás sárgája pedig szép folyós, ahogy azt kell. A villámvacsorához vagy "egész napos reggelihez" ChefGomba barna csiperkegombát válsztottam.

2021_06_05_034566.JPG

Tovább

Divina Gasztronapló: A paradicsom mustár minden grillételnek jól áll!

Lassan a Gasztronapló összes részét úgy kezdem, hogy ez az a termék, amit annyira vártam... De ha tényleg így van! :) A paradicsom mustár került ma sorra, ami az Italia Divina termékleírása szerint a világ legfinomabb szicíliai cseresznyeparadicsomából készül. Ha megkóstoljátok, tuti ti is ezen a véleményen lesztek: a végeredmény telt, édes, krémes, extrán paradicsomos. Füstös aromájú grillételekhez (húsokhoz és zöldségekhez) egyaránt tökéletes lesz. 

2021_06_24_035045.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása