Currys zöldségfasírt

teljes kiőrlésű pitával /glutén- és laktózmentes fasírt, laktózmentes pita

2018. július 22. - Csigó Zita

Ha fűszer van, minden van! Kis túlzással igaz persze ez a kijelentés, de a tegnapi ebédünk a hűtőtakarítás jegyében tényleg kvázi a semmiből készült. Holnap elutazunk, ilyenkor a hűtőben általában fotózásból maradt ez-az található, ezek egyik jellemzője a mindből egy kevés, a másik pedig az, hogy zömük egyáltalán nem passzol össze. :) A fűszeres kosaram viszont mindig tele van, karakteres ízekkel pedig a legegyszerűbb összetevő is csodás lesz.

2018_07_22_009897.jpg

Tovább

Töltött tintahal pirított bébicukkinivel

gluténmentes, laktózmentes recept

Az egyik kedvencem a tintahal. Tésztaételekben, grillezve, pici citromlével, bundázva és persze töltve. Szóval összességében bárhogy, gyakran vásárolok magunknak. Töltött recept következik zsenge zöldségekkel. A bébicukkinik nemcsak helyesek, hanem nagyon finomak is, a Szimpla Piacról szereztem be őket.

2018_07_05_009479.jpg

Tovább

Croissant kenyérpuding

Brunch-ból sosem elég!

Az a helyzet, hogy nálunk nem megszáradnak a croissant-ok, aztán készül belőlük valami, mert maradékot nem dobálunk ki, hanem igazából azért veszem őket, hogy megszáradjanak. Persze szeretem frissen is egy jó kávé mellé, ezért 1-1 pluszt szoktam még betenni a kosaramba, de a többi könyörtelenül szikkadásra van ítélve. 

Édes és sós ételeket egyaránt szoktam készíteni belőlük, például ez a töltött croissant gyakori vendég nálunk, de édesen is szeretem tipikus kenyérpudingként sok vaníliával, krémsajttal, bogyós gyümölccsel. 

2018_07_02_009433.jpg

Tovább

Ajváros-tonhalas tészta

villámgyors recept

Ezt a receptet a rohanós napok ihlették (és egy megbontott üveg ajvár a hűtőben...). Teljesen spontán nyúltam az üveg után: oké, akkor most a szokásos aprított paradicsom helyett legyen ajvár a szósz alapja. Tudjátok, hogy szokott ez lenni, innentől gyakran készítem direkt így. Szerintem csípősen az igazi, de persze ezt rátok bízom.

2018_06_04_008827.jpg

Tovább

Csomagolj ebédet! könyvbemutató

Könyvbemutatóm volt!

Ez hét abszolút a szakácskönyvem jegyében telik. Igaz, két hónapja már, hogy megjelent (a könyv születéséről írtam már posztot, katt ide), de azóta is annyira jó érzéssel tölt el, ha ránézek a műtermemben kitett példányomra vagy éppen Instán kapok egy fotót, hogy mit készítettetek el belőle. :) A különleges ok azonban még pluszban a tegnapi könyvbemutatóm volt, amire rengeteget készültünk a Corvina Kiadóval közösen.

33089682_2118209484861785_5581502029139804160_o.jpg

Tovább

Rebarbarás-málnás morzsapite

gluténmentes recept

A rebarbara és az eper örök páros, tavaly én is készítettem egy ilyen pitét a blogra (egyébként akkortájt kezdtem el Pastel Ceramics kerámiákat használni). Most ismét Pastel Ceramics adta a a styling alapját (azóta jócskán bővült a készletem <3 ), eper helyett viszont málna került a rebarbarához, ezek szintén szuperül passzolnak. 

2018_05_31_008787.jpg

Tovább

Helló, Krakkó!

1. rész, obwarzanek recepttel

Ahogy tőlem már megszokhattátok, nem klasszikus városbemutató poszt következik, helyette inkább sok-sok fotó, néhány tipp és benyomás, illetve egy recept. Hamarosan érkezik majd a sorozat 2. része, szintén recepttel, valamint tippekkel, hogy hol és mit érdemes megkóstolni a városban. Tartsatok velem!

desktop158.jpg

Tovább

Cseresznyés-mandulás pite

gluténmentes recept

A héten cseresznyés anyagot fotóztam a Fanny magazinnak. Maradt egy csomó cseresznye (ők voltak a dekoráció fő elemei :) ), ezért úgy gondoltam, hogy épp itt az ideje az év első cseresznyés pitéjének (a Fannyba is 3 sütirecept jön majd). Van még tervben cserkós édesség a blogra, ráadásul a "kicsit extrább" kategóriából, de elsőre inkább klasszikus, de mentes (ezúttal gluténtól) receptet szerettem volna feltenni. Pihe-puha gluténmentes pitét sütöttem, ráadásul nagyon egyszerű összetevőkből, meggyszezonban is gyakori vendég lesz nálunk, az tuti. 

2018_05_20_008575.jpg

Tovább

Újkrumpli+spárga = lassan itt a nyár!

gluténmentes recept

Tuti nektek is van olyan kedvenc zöldségetek vagy gyümölcsötök, aminek a szezonját évről évről nagyon várjátok. Nálam tavasszal és kora nyáron a spárga, valamint az újkrumpli (parázskrumpli) ilyen, hetekig el tudnék élni rajtuk. Jöjjön most az egyik legfinomabb kombináció, ami annyira egyszerű, hogy talán még receptnek sem nevezném. Ettől viszont még egyértelműen a blogon a helye, szuperül működik együtt a két alapanyag az édeskés paradicsommal, a savanykás citrommal és a sós fetával.

2018_05_06_008191.jpg

Tovább

Vaníliás french toast szikkadt kalácsból

bazsalikomos gyümölcsökkel

A hetem sütis ételfotó workshopokról szólt, ilyenkor tetemes mennyiségű "modell" süti halmozódik fel nálunk (egy ws-ra 4-5 különböző sütit készítek). Kidobni sajnálom, véges számúak a szomszédok is. :) Ilyenkor jön a jól bevált újrahasznosítás, azaz ne dobjátok ki a szikkadt kalácsot, klassz hétvégi french toast (vagyis kalács) lesz belőlük. A teljesség kedvéért a kalács receptjét is leírtam, süssetek kettőt, az egyiket dugjátok el, hogy megmaradjon a vasárnapi reggeli alapanyaga! 

2018_05_06_008179.jpg

Tovább