Pasztellbarokk

Fahéjas-narancsos gofri + 6 archív (édes) adventi reggeli

2022. december 03. - Csigó Zita

A scone után a jól bevált gofrireceptemet is az ünnepre hangoltam, tökéletes édes reggelinek vagy uzsonnának. A tésztájába narancshéj és fahéj került, de kipróbálhatjátok mézeskalács fűszerkeverékkel vagy citrom-mák kombinációval is. A tetejére krémes görög joghurtot kanalaztam, került még rá banán és pekándió, végül pedig meglocsoltam juharsziruppal. Még egy jó hír: fehér liszt nincs benne! 

2022_12_03_043683.JPG

Tovább

Adventi scone + 8 archív édesség a következő hetekre

Advent első vasárnapjára sütöttem ezeket a csokis, narancsos, mézesfűszeres scone-okat. Alaprecept következik, amit hosszú évek óta használok és variálok, most épp "téliesítettem". Ami még szuper benne, hogy olyan jól passzol hozzá a teljes kiőrlésű liszt - 100%-ban használva is. Mutatom a receptet, plusz válogattam az előző évek adventi, téli édességeiből is.

2022_11_27_043529.JPG

Tovább

Duplán paradicsomos, gombás spagetti

ChefGomba gombával készítve

Gyakran készítek tésztaételeket. Egyszerű, de jó minőségű alapanyagokból szuper ebéd vagy vacsora lehet belőlük. Ilyen ez a ChefGomba csiperkegombás recept is, a sült paradicsom visz bele egy kis pluszt, amitől még finomabb lesz. 

2022_10_12_043068.JPG

Tovább

Savanyú káposztás-laskagombás lepény

ChefGomba gombával készítve

A savanyú káposzta-gomba-fokhagymás tejföl az egyik kedvenc kombinációm, ha hagyományos(abb) ízekről beszélünk. Legtöbbször rakott bulgurt/quinoát készítek belőle füstölt sajttal a tetején, vagy egy olyan lepényt sütök, mint az alábbi. Kelt tészta alapú, ChefGomba laskagomba került rá feltétként. 

2022_10_14_043104.JPG

Tovább

Gombás-hagymás galette

ChefGomba gombával készítve

A galette a világ egyik legegyszerűbb süteménye, és ahogy az lenni szokott, amilyen egyszerű, olyan jól variálható. Mind a tésztája, mind a tölteléke. A töltelékek nálam szinte követik az évszakokat, a tavasz eperrel és rebarbarával indul, nyáron jöhet a barack és a paradicsom, ősszel pedig sok-sok gomba, spenót, dió, édes fronton pedig ősszel-télen az alma és a körte. Most sósat sütöttem ChefGomba csiperkegombával. 

2022_10_11_043027.JPG

Tovább

Langyos bulgursaláta, a tökéletes maradékmentő

Szombaton elutazunk, utolsó főzések, fotózások, receptírások zajlottak a napokban. Hosszú és sűrű heteken vagyok túl, volt karácsonyi forgatás és adventi magazinos különszámba is lesütöttem már 10 rúd bejglit (persze 5 különböző ízben! :) ). Hiába fogy az elkészítendő receptjeim száma, alapanyag maradékok még bőven fellelhetők a hűtőben és a kamrapolcokon. Ezekből készült a tegnapi ebédünk (is). 

2022_10_14_043083.JPG

Tovább

Csicseriborsókrém sült shiitake gombával

ChefGomba gombával készítve

Ehhez a recepthez ugyan kell két "különlegesebb" hozzávaló, de ha szeretitek az ilyen stílusú ételeket, érdemes mindkettőt beszerezni. Sokáig elállnak és rengeteg fogáshoz felhasználhatók. Hogy mire gondolok? A tahinire, azaz szezámpasztára és az osztrigaszószra. Tökéletesen passzolnak a ChefGomba shiitake gombához

2022_10_12_043065.JPG

Tovább

Céklás rizottó gombafeltéttel

ChefGomba gombával készítve

Nem teljesen klasszikus rizottó, viszont hatalmas őszi kedvenc nálunk. Édeskés, földes ízű sült céklával, szójaszószos ChefGomba gombaszeletekkel és fetával készült, magába a rizottóba pedig még egy jó nagy marék parmezán is került. 

2022_09_11_042504.JPG

Tovább
süti beállítások módosítása