Csigó Zita gasztroblogja

Helló, Chefbag! Szecsuáni padlizsán jázmin rizzsel

A Chefbag szuper dobozából főztem

2019. február 27. - Csigó Zita

Kiválasztod - megkapod - megfőzöd. :)

Hétvégén végre kipróbáltam a Chefbag szolgáltatását, nagyon-nagyon tetszik a koncepció, így külön öröm, hogy csak szuperlatívuszokban tudok írni a tapasztalatokról. Ha még nem találkoztatok a céggel, gyorsan kattintsatok a honlapra, és ismerkedjetek meg velük. Aztán pedig vissza ide hozzám, mutatom, hogy mit főztem, és miért is tetszik annyira a Chefbag által képviselt irányvonal.

2019_02_27_014346.jpg

A februári kínálatból a szecsuáni padlizsánra esett a választásom, egyrészt azért, mert új éttermet is ezerszer izgalmasabb húsmentes étellel tesztelni, másrészt pedig, mert jó kis fűszeres fogás, és tudjátok, hogy nálam a legtöbb ételbe kerül valami extra fűszer. Egyébként rengeteg étel közül választhattok: előételek és főételek hada vár kipróbálásra, utóbbiak szárnyas, halas, marha, sertés és vegetáriánus ételekre differenciáltak. 

2019_02_27_014348.jpg

A rendelés abszolút egyszerű, a minimális mennyiség 2 adag, abszolút korrekt mennyiséget kaptok (a fotókon picit csaltam, összesen nincs 1,5 adag étel kitálalva), illetve a kiszállítás módja (idősávot tudtok választani, és lehet kérni az esti órákra is), valamint költsége (nagy ingyenes lefedettséggel) szintén abszolút rendben van. Aztán megérkezik a csomagotok, ami valójában nem is doboz, hanem speciális hővédő csomagolás, amelynek hála, nem kell azon nyomban rohanni a konyhába feldolgozni a hozzávalókat. 

Amit kaptok:

- Valamennyi hozzávaló konyhakészen, kiporciózva, prémium minőségben (tényleg prémium, NEM pancsolt szójaszósz és társai), és tényleg valamennyi hozzávaló házhoz jön, még sót és borsot is kérhettek. Nem kell méricskélni, nem marad felesleg, minden szépen belekerül az ételbe.

- Receptkártya. Bár a neten is fent vannak az instrukciók, a receptkártyát egyszerűbben ki tudjátok vinni a konyhába, a leírás rendkívül részletes, az is el tudja készíteni segítségével az ételt, aki rántotta-virsli tengelyen alkot a konyhában. A kártyán a pontos, fázisfotókkal illusztrált receptleírás mellett szerepel az elküldött hozzávalók felsorolása, az eszközigény (teljesen alap eszközök), az elkészítési idő és a nehézségi fok, a kalóriatartalom, a csípősség mértéke, valamint a mentességek. 

2019_02_26_014298.jpg

desktop33.jpg

Ami nagyon tetszik a Chefbagben:

- Sokféle étel közül választhattok, nagy mértékben beilleszthetők különböző diéták sorába, illetve számos étel mentes táplálkozás esetén is fogyasztható. Egészséges, tudatos ételek, külön tetszenek a különleges fűszerek és az egyáltalán nem elcsépelt fogások (pl. csicseriborsó lepény).

- Nekem hatalmas fűszeres dobozom van, viszont nálam ez munkaköri "kötelesség". Nem biztos, hogy mindenkinek lesz kedve 16-féle fűszert megvásárolni egy-egy új íz kipróbálásához, erre is tökéletes a Chefbag.

- A honlapon szerepel, hogy törekszik a cég a lehető legtöbb alapanyagot helyi termelőktől beszerezni. És ez hatalmas piros pont. :) 

2019_02_27_014345.jpg

A szecsuáni padlizsán szuper jó példa arra, amiről eddig írtam. Az alap hozzávalók (jázmin rizs, pritaminpaprika, padlizsán, uborka) mellett megkapjátok azokat a hozzávalókat is, amelyekből "pont egy kevés" kell. Érkezik friss gyömbér, kesudió, snidling, sriracha szósz, szójaszósz, rizsecet, kókuszzsír, szezámmagolaj, olívaolaj, valamint igény szerint só és bors. Az elkészítés sincs túlbonyolítva, ami a kevésbé gyakorlottak számára megnyugtató hír, kockázni, aprítani, rizst főzni és serpenyőben összesütni kell nagy vonalakban.

Gyors, kényelmes, minőségi, a főzés élménye (mert igen, a főzés élmény!) pedig 100%-ban megmarad. 

Köszönöm a Chefbagnek a kipróbálás lehetőségét!

A stylinghoz Pastel Handmade Ceramics kerámiákat használtam. 

2019_02_27_014349.jpg

süti beállítások módosítása