Bejglipuding

December 19.

2019. december 19. - Csigó Zita

Értem én, hogy még nincs is karácsony, de már most érdemes tervezni a maradékokkal. Felkészülni, hogy mi lesz, ha marad (mert úgyis fog), vagy csak egyszerűen többet készíteni, mert maradékból nagyon-nagyon jó főzni-sütni. A bejgli bekerült a Morzsapartyba is, ott egy brutál :) krémes-likőrös-gyümölcsös csodává alakult át, most pedig egy finom pudingot (vagy hívhatjuk felfújtnak is) mutatok, amit akár egy ráérős brunch-ra is megsüthettek.   

2019_12_19_022090.JPG

december_19.png

desktop158_2.jpg

2019_12_19_022099.JPG

Hozzávalók (2 nagy adaghoz): 

20 dkg tetszőleges ízű bejgli (diósat választottam), nyugodtan lehet szikkadt, sőt jobb is, ha nem a friss bejglit használjátok fel ebbe a sütibe

kevés vaj a formák kikenéséhez 

3 tojás 

3-4 evőkanál nádcukor 

1 vaníliarúd kikapargatott magjai 

1 teáskanál reszelt narancshéj 

4 dl tej 

5 dkg aszalt áfonya 

A bejglit felkockázzuk, majd elosztjuk két darab egyszemélyes, vajjal kikent sütőtálban. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a narancshéjjal, majd hozzáöntjük a tejet. A keveréket a bejglikre öntjük, megszórjuk az aszalt áfonyával. 

Letakarjuk, és hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk a tálakat, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a felfújtakat. Langyosan a legfinomabb! 

desktop159_1.jpg

2019_12_19_022095.JPG

Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért.  

desktop132.jpg