Értem én, hogy még nincs is karácsony, de már most érdemes tervezni a maradékokkal. Felkészülni, hogy mi lesz, ha marad (mert úgyis fog), vagy csak egyszerűen többet készíteni, mert maradékból nagyon-nagyon jó főzni-sütni. A bejgli bekerült a Morzsapartyba is, ott egy brutál :) krémes-likőrös-gyümölcsös csodává alakult át, most pedig egy finom pudingot (vagy hívhatjuk felfújtnak is) mutatok, amit akár egy ráérős brunch-ra is megsüthettek.
Hozzávalók (2 nagy adaghoz):
20 dkg tetszőleges ízű bejgli (diósat választottam), nyugodtan lehet szikkadt, sőt jobb is, ha nem a friss bejglit használjátok fel ebbe a sütibe
kevés vaj a formák kikenéséhez
3 tojás
3-4 evőkanál nádcukor
1 vaníliarúd kikapargatott magjai
1 teáskanál reszelt narancshéj
4 dl tej
5 dkg aszalt áfonya
A bejglit felkockázzuk, majd elosztjuk két darab egyszemélyes, vajjal kikent sütőtálban. A tojásokat kikeverjük a cukorral, a vaníliával és a narancshéjjal, majd hozzáöntjük a tejet. A keveréket a bejglikre öntjük, megszórjuk az aszalt áfonyával.
Letakarjuk, és hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Ezt követően 180 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk a tálakat, és kb. 40 perc alatt készre sütjük a felfújtakat. Langyosan a legfinomabb!
Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért.