Csigó Zita gasztroblogja

Csicseriborsós quesadilla

húsmentes recept

2020. szeptember 01. - Csigó Zita

Újra itt a gyorsan reggelizős, tízórait, ebédet, uzsonnát magunkkal vivős időszak. A Corvina Kiadó Facebook oldalán már mutattam egy maradékhasznosítós szendvicskrémet, ezért a blogon most a "felnőttekre" :) koncentráltam. Jöhet egy húsmentes ebédötlet? Persze nem csak felnőtteknek, nem csak irodába! :) 

2020_08_17_026867.JPG

desktop208.jpg

Fűszerkeverékből a baharatot választottam, az egyik nagy kedvencem. Intenzív, karakteres, szuper jól feldobja a semlegesebb cukkinit és csicseriborsót. Fekete bors, chili, fahéj, kardamom, koriander, szegfűszeg, fűszerpaprika, római kömény és szerecsendió keveréke alkotja, Ázsia boltos beszerzés. 

2020_08_17_026860.JPG

desktop209.jpg

Hozzávalók (4 személyre): 

4 evőkanál olívaolaj 

2 db zsenge (sárga) cukkini

1 fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

1 kávéskanál nádcukor

2 csapott teáskanál baharat fűszerkeverék

25 dkg paradicsompüré

2 konzerv (2*24 dkg töltősúly) csicseriborsó 

4 nagy méretű, teljes kiőrlésű tortillalap 

10 dkg tetszőleges sajt (pl. cheddar) 

A tálaláshoz: paradicsom-lila hagyma salsa (pici sóval, citromlével és snidlinggel vagy korianderrel összekeverve)

Az olívaolaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megmosott, felkarikázott cukkinit, átsütjük rajta, közben finoman megsózzuk. Papírtörlőre szedjük. 

Újabb 1 evőkanál olajat öntünk a serpenyőbe. Rátesszük először a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk a nádcukorral és a fűszerkeverékkel, átkeverjük, majd felöntjük a paradicsompürével. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Közben a csicseriborsót leszűrjük, kb. 3-4 evőkanálnyit pürésítünk, majd az egész és a pürésített csicserit is hozzákeverjük a paradicsomhoz, közben megsózzuk. 

Egy tiszta serpenyőt felforrósítunk, kikenjük a maradék olajjal. Egyesével beletesszük a tortillalapokat, egyik oldalukra teszünk a töltelékből, a cukkiniból és a sajtból. Félbehajtjuk, egyszer megfordítva megpirítjuk. Felszeleteljük, a salsával tálaljuk. 

2020_08_17_026858.JPG

Csomagolj ebédet! 

https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/szakacskonyvek/csomagolj-ebedet

1_2_2.jpg

süti beállítások módosítása