Újra itt a gyorsan reggelizős, tízórait, ebédet, uzsonnát magunkkal vivős időszak. A Corvina Kiadó Facebook oldalán már mutattam egy maradékhasznosítós szendvicskrémet, ezért a blogon most a "felnőttekre" :) koncentráltam. Jöhet egy húsmentes ebédötlet? Persze nem csak felnőtteknek, nem csak irodába! :)
Fűszerkeverékből a baharatot választottam, az egyik nagy kedvencem. Intenzív, karakteres, szuper jól feldobja a semlegesebb cukkinit és csicseriborsót. Fekete bors, chili, fahéj, kardamom, koriander, szegfűszeg, fűszerpaprika, római kömény és szerecsendió keveréke alkotja, Ázsia boltos beszerzés.
Hozzávalók (4 személyre):
4 evőkanál olívaolaj
2 db zsenge (sárga) cukkini
só
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál nádcukor
2 csapott teáskanál baharat fűszerkeverék
25 dkg paradicsompüré
2 konzerv (2*24 dkg töltősúly) csicseriborsó
4 nagy méretű, teljes kiőrlésű tortillalap
10 dkg tetszőleges sajt (pl. cheddar)
A tálaláshoz: paradicsom-lila hagyma salsa (pici sóval, citromlével és snidlinggel vagy korianderrel összekeverve)
Az olívaolaj felét felhevítjük egy serpenyőben. Rátesszük a megmosott, felkarikázott cukkinit, átsütjük rajta, közben finoman megsózzuk. Papírtörlőre szedjük.
Újabb 1 evőkanál olajat öntünk a serpenyőbe. Rátesszük először a megpucolt, finomra aprított vöröshagymát, majd hozzáreszeljük a fokhagymát. Megszórjuk a nádcukorral és a fűszerkeverékkel, átkeverjük, majd felöntjük a paradicsompürével. Lassú tűzön sűrűre főzzük. Közben a csicseriborsót leszűrjük, kb. 3-4 evőkanálnyit pürésítünk, majd az egész és a pürésített csicserit is hozzákeverjük a paradicsomhoz, közben megsózzuk.
Egy tiszta serpenyőt felforrósítunk, kikenjük a maradék olajjal. Egyesével beletesszük a tortillalapokat, egyik oldalukra teszünk a töltelékből, a cukkiniból és a sajtból. Félbehajtjuk, egyszer megfordítva megpirítjuk. Felszeleteljük, a salsával tálaljuk.
Csomagolj ebédet!
https://www.lira.hu/hu/konyv/ismeretterjeszto-1/szakacskonyvek/csomagolj-ebedet