Pasztellbarokk

Portobello burger

ChefGomba gombából készítve / vegán recept

2021. április 10. - Csigó Zita

Ahogy ígértem, a blogon rendszeresen fogtok találkozni ChefGombás receptekkel, a mait már egyértelműen a tavaszi piknikekre és teraszozós estékre szántam. Az elkészítése nagyon-nagyon egyszerű, ha jó minőségű kész bucit választotok, pikk-pakk meglesztek.

2021_03_21_032745.JPG

desktop280.jpg

2021_03_21_032750.JPG

desktop281.jpg

Hozzávalók (4 burgerhez): 

A burgerekhez:

4 db ChefGomba portobello gomba

1 konzerv (24 dkg töltő tömeg) csicseriborsó 

2-3 evőkanál tahini 

2-3 evőkanál extra szűz olívaolaj 

só, kevés citromlé 

4 db tetszőleges zsemle/hamburgerbuci 

paradicsom és salátalevelek 

A burgonyához:

fél kg édesburgonya

kevés olívaolaj

za'atar fűszerkeverék

2021_03_21_032748.JPG

A köret elkészítésével kezdjük. Az édesburgonyákat megmossuk, cikkekre vágjuk, összeforgatjuk kevés olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Egy rétegben kiterítjük egy sütőpapírral bélelt sütőlemezen, és kb. 20-25 percet sütjük (a cikkek vastagságától függ, a lényeg, hogy megpuhuljanak). Tálalás előtt megsózzuk. 

A portobello gombákat megtisztítjuk (a tönkök most nem kellenek, de felesleges kidobni, szuper lesz köretekhez vagy levesbe), és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percet (puhulásig) sütjük, sütés után finoman megsózzuk. 

A krémhez a csicseriborsót a tahinivel, az olívaolajjal, kevés sóval és citromlével összetörjük, némi konzervlé hozzáadásával krémesítjük. 

A bucikat kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. Megtöltjük a salátalevelekkel, a megmosott, felkarikázott paradicsommal, a portobellókkal (melegen és hidegen is egyaránt finom a burger) és a csicseriborsókrémmel (humusszal). A maradék krémet melléjük tálaljuk. 

2021_03_21_032747.JPG

A poszt kerámiái Pastel Ceramics darabok. 

Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!

süti beállítások módosítása