Ahogy ígértem, a májusi ChefGomba posztjaimban olyan gombás alaprecepteket mutatok, amiket gyakran készítek otthon kisebb-nagyobb változtatásokkal (szezonra és a hűtőm, kamrám tartalmára hangolva). Ez a poszt egy hűvös, esős-szeles májusi napon született, amikor kifejezetten jól esett a csili és a gyömbér egy jó forró wokos tésztaételben.
Májusban ezekből a termékekből főztem/főzök
Nálam az ázsiai ízvilágú wokos tészta abszolút alaprecept. Mindig van itthon üvegtészta (vagy pl. mie tészta), szójaszósz, fűszerek, zöldségek, turbózható sült hússal is, ha szeretnétek. Gyorsan megvan, én pedig egyszerűen nem tudom megunni.
Hozzávalók (4 személyre):
20 dkg üvegtészta
3 evőkanál szezámolaj (vagy mogyoróolaj, persze a jól hevíthető olívaolaj is szuper lesz)
3 cm friss gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1/2-1 csilipaprika (ízlés szerint)
3 db közepes méretű kápiapaprika vagy 2 db színes kaliforniai paprika (akár vegyesen)
30 dkg ChefGomba barna baby csiperkegomba
1 csokor újhagyma
kb. 6 evőkanál szójaszósz (lehet több is)
korianderzöld és lime a tálaláshoz
Az üvegtésztát hőálló tálba tesszük, felöntjük bő, forrásban lévő vízzel, lefedjük, majd állni hagyjuk kb. 10-12 percet.
Közben a szezámolajat egy wokba öntjük, felhevítjük, majd hozzáreszeljük a megpucolt gyömbért és fokhagymát, valamint a rászórjuk a felkarikázott csilit (én 1 közepes méretű csilit adtam hozzá). Ezután mehet hozzá a megmosott, felcsíkozott paprika is. Amikor már puhul, hozzáadjuk a megtisztított, felcikkezett gombát és a karikára vágott újhagymát.
Tovább sütjük, majd amikor lepirult minden, hozzáadjuk a leszűrt tésztát. Felöntjük a szójaszósszal, és még egy-két percet sütjük. Korianderrel megszórva tálaljuk, frissen facsart lime-ot csorgathatunk a tetejére.
Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!