Jön az utolsó májusi ChefGomba posztom 100%-ban hétvégére hangolva. :) Ezek a gyorsan összedobható rétestekercsek szuperek lesznek borozós-beszélgetős estékre (akár mártogatósokkal), és amellett, hogy nagyon finomak, szerintem klasszul is néznek ki. :)
Hozzávalók (8 tekercshez):
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál vaj
1 db póréhagyma (fehér része)
2 db közepes méretű kápiapaprika
40 dkg ChefGomba bio csiperkegomba
só, őrölt fekete bors
1 csomag 6 lapos réteslap
olaj (a lapok közé)
kevés (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa
1 kis tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a vajat. Rátesszük a megtisztított, felaprított póréhagymát, és puhára sütjük rajta. Mehet hozzá a megmosott, felaprított kápia, majd amikor a paprika már puhul, a megmosott, felszeletelt gomba is. Sózzuk, borsozzuk, erős lángon megsütjük (ne maradjon a gomba alatt nedvesség!).
3-3 réteslapot összeragasztunk egy kevés olajjal. Az így kapott réteges lapokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A darabokat egy szélesebb csíkon beszórjuk zsemlemorzsával, és erre a részre ráhalmozzuk a tölteléket. A végeket ráhajtjuk, feltekerjük. Az így kapott 8 tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Melegen és hűlés után is nagyon finom!
Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!