Pasztellbarokk

Gombás-pórés rétestekercsek

ChefGomba gombával készítve

2021. május 28. - Csigó Zita

Jön az utolsó májusi ChefGomba posztom 100%-ban hétvégére hangolva. :) Ezek a gyorsan összedobható rétestekercsek szuperek lesznek borozós-beszélgetős estékre (akár mártogatósokkal), és amellett, hogy nagyon finomak, szerintem klasszul is néznek ki. :) 

2021_05_03_033769_1.JPG

desktop292.jpg

2021_05_03_033762.JPG

2021_05_03_033766_1.JPG

Hozzávalók (8 tekercshez): 

2 evőkanál olívaolaj 

1 evőkanál vaj 

1 db póréhagyma (fehér része)

2 db közepes méretű kápiapaprika 

40 dkg ChefGomba bio csiperkegomba 

só, őrölt fekete bors 

1 csomag 6 lapos réteslap 

olaj (a lapok közé) 

kevés (teljes kiőrlésű) zsemlemorzsa 

1 kis tojás a kenéshez 

szezámmag a szóráshoz 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, hozzáadjuk a vajat. Rátesszük a megtisztított, felaprított póréhagymát, és puhára sütjük rajta. Mehet hozzá a megmosott, felaprított kápia, majd amikor a paprika már puhul, a megmosott, felszeletelt gomba is. Sózzuk, borsozzuk, erős lángon megsütjük (ne maradjon a gomba alatt nedvesség!). 

3-3 réteslapot összeragasztunk egy kevés olajjal. Az így kapott réteges lapokat 4-4 egyforma méretű darabra vágjuk. A darabokat egy szélesebb csíkon beszórjuk zsemlemorzsával, és erre a részre ráhalmozzuk a tölteléket. A végeket ráhajtjuk, feltekerjük. Az így kapott 8 tekercset sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felhígított tojással, és megszórjuk szezámmaggal. 190 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. Melegen és hűlés után is nagyon finom! 

2021_05_03_033763.JPG

2021_05_03_033761.JPG

 Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!

süti beállítások módosítása