Ha választhatok, hogy paradicsomos vagy tejszínes alapú legyen a tésztaszósz, általában az előbbire voksolok, kivéve például akkor, ha a tejszínhez dijoni mustár kerül. :) A mustár, a gomba (a ChefGombától) és a ceruzabab szuper jó együtt, a recept pedig irtó egyszerű. :)
Hozzávalók (4 személyre):
35 dkg tetszőleges száraztészta (hosszabb és rövidebb fajtával is működik a recept)
só
15 dkg ceruzabab
2 evőkanál olívaolaj
40 dkg ChefGomba laskagomba
2 gerezd fokhagyma
2 dl 10%-os főzőtejszín
4 evőkanál mustár
2 evőkanál dijoni mustár
kevés szerecsendió
fél citrom kifacsart leve
A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. Közben a ceruzababot megtisztítjuk, feldaraboljuk, és enyhén sós vízben roppanósra főzzük. Amikor elkészült, leszűrjük, és áttesszük hideg vízbe.
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, és a megtisztított, csíkokra vágott gombát megpirítjuk rajta. Közben hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymákat, finoman megsózzuk. A tejszínt összekeverjük a kétféle mustárral, ízesítjük kevés sóval és pár reszelés szerecsendióval. A serpenyőbe csorgatjuk, forralunk egyet rajta, majd az egészhez hozzákeverjük a főtt tésztát is babot. Végül citromlével frissítjük az ízét.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!