Szerintem azt már tudjátok rólam, hogy amit csak lehet, szeretek házilag elkészíteni. Erre bátorítalak titeket is, és nemcsak a sokat ismételgetett "adalékanyagok" miatt, hanem azért is, mert ha ti rakjátok össze az adott ételt, akkor tényleg úgy határozzátok meg a hozzávalók arányát, illetve úgy fűszerezitek, ízesítitek, ahogy a legjobban szeretitek. Épp ezért ebben a ChefGomba posztomban egy nagyon egyszerű receptet vettem elő, a melegszendvicskrémet. Viszont amilyen egyszerű, pont annyira része is a mindennapjainknak, így egyáltalán nem mindegy, miből és hogyan készítjük. Mutatom az egyik kedvencemet.
Hozzávalók (4 nagy kenyérszelethez):
1 evőkanál olívaolaj
25 dkg tetszőleges ChefGomba csiperkegomba
2 kis ág kakukkfű
1 gerezd fokhagyma
só
2 db főtt tojás
2 evőkanál mustár
2 evőkanál dijoni mustár
őrölt fekete bors
4 nagyobb szelet tetszőleges kenyér
tetszőleges sajt (pl. mozzarella)
snidling a díszítéshez
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a megpucolt, kisebb cikkekre vágott gombát, és erős lángon lepirítjuk. Mehetnek hozzá a lecsipkedett kakukkfűlevelek, a megpucolt, lereszelt fokhagyma és só. Jó alaposan átsütjük, amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni.
Közben késes aprítóban krémesre törjük a megpucolt, kihűlt főtt tojásokat a kétféle mustárral, kevés sóval és frissen őrölt borssal. Innentől két út lehetséges: vagy a gombát is pépesítjük, vagy hagyjuk darabosan, és csak hozzákeverjük a tojásos krémet. Én ez utóbbit szeretem jobban, persze sima krémként is nagyon finom.
Ezután nincs más dolgunk, mint kenyérszeletekre kenni, mozzarellát tépkedni (vagy más sajtot reszelni) a tetejükre, és a sütő grillfokozatán pár percet sütni. Aprított snidlinggel díszíthetjük.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!