Csigó Zita gasztroblogja

Gombakrémes melegszendvics

ChefGomba gombával készítve

2021. június 18. - Csigó Zita

Szerintem azt már tudjátok rólam, hogy amit csak lehet, szeretek házilag elkészíteni. Erre bátorítalak titeket is, és nemcsak a sokat ismételgetett "adalékanyagok" miatt, hanem azért is, mert ha ti rakjátok össze az adott ételt, akkor tényleg úgy határozzátok meg a hozzávalók arányát, illetve úgy fűszerezitek, ízesítitek, ahogy a legjobban szeretitek. Épp ezért ebben a ChefGomba posztomban egy nagyon egyszerű receptet vettem elő, a melegszendvicskrémet. Viszont amilyen egyszerű, pont annyira része is a mindennapjainknak, így egyáltalán nem mindegy, miből és hogyan készítjük. Mutatom az egyik kedvencemet. 

2021_06_10_034711.JPG

2021_06_10_034718.JPG

2021_06_10_034714.JPG

Hozzávalók (4 nagy kenyérszelethez): 

1 evőkanál olívaolaj 

25 dkg tetszőleges ChefGomba csiperkegomba 

2 kis ág kakukkfű 

1 gerezd fokhagyma 

só 

2 db főtt tojás 

2 evőkanál mustár 

2 evőkanál dijoni mustár 

őrölt fekete bors 

4 nagyobb szelet tetszőleges kenyér 

tetszőleges sajt (pl. mozzarella)

snidling a díszítéshez 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rászórjuk a megpucolt, kisebb cikkekre vágott gombát, és erős lángon lepirítjuk. Mehetnek hozzá a lecsipkedett kakukkfűlevelek, a megpucolt, lereszelt fokhagyma és só. Jó alaposan átsütjük, amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, és hagyjuk kihűlni. 

Közben késes aprítóban krémesre törjük a megpucolt, kihűlt főtt tojásokat a kétféle mustárral, kevés sóval és frissen őrölt borssal. Innentől két út lehetséges: vagy a gombát is pépesítjük, vagy hagyjuk darabosan, és csak hozzákeverjük a tojásos krémet. Én ez utóbbit szeretem jobban, persze sima krémként is nagyon finom.

Ezután nincs más dolgunk, mint kenyérszeletekre kenni, mozzarellát tépkedni (vagy más sajtot reszelni) a tetejükre, és a sütő grillfokozatán pár percet sütni. Aprított snidlinggel díszíthetjük. 

2021_06_10_034713.JPG

desktop300.jpg

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása