Csigó Zita gasztroblogja

(Majdnem) 5 hozzávalós gombás egytál

ChefGomba gombával készítve /glutén- és laktózmentes recept

2021. július 01. - Csigó Zita

Egy étel nem attól lesz finom, ha rengeteg hozzávalóból áll. Persze a kettő nem zárja ki egymást. :) A fejes káposzta serpenyőben sütve elképesző finom (most akár újkáposztából is elkészíthetitek), érdemes akkor is kipróbálni, ha nyersen vagy párolva nem szeretitek. A káposzta és a gomba roppan, a tükörtojás sárgája pedig szép folyós, ahogy azt kell. A villámvacsorához vagy "egész napos reggelihez" ChefGomba barna csiperkegombát válsztottam.

2021_06_05_034566.JPG

desktop296.jpg

2021_06_05_034563.JPG

Hozzávalók (4 személyre): 

3 evőkanál olívaolaj 

50 dkg ChefGomba barna csiperkegomba 

3 gerezd fokhagyma 

4 evőkanál szójaszósz 

40 dkg fejes káposzta

őrölt fekete bors 

4 db tojás 

snidling a díszítéshez 

2 evőkanál olívaolajat felhevítünk egy nagy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát, lepirítjuk rajta. Mérsékeljük a lángot, és hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Még 2-3 percet sütjük, közben meglocsoljuk a szójaszósszal, majd szedőkanállal kivesszük, félretesszük.

Mehet hozzá a gyalult káposzta, amit szintén lepirítunk, majd puhára sütjük. Ha szükséges, minimális víz adható hozzá. Amikor megpuhult (roppanósra bőven elég sütni), visszatesszük a félretett gombát, pár perc alatt összesütjük, megborsozzuk. Sózni a szójaszósz miatt nem szükséges, inkább további szójaszószt szoktam hozzáadni még ilyenkor. 

A maradék felhevített olajon 4 tükörtojást sütünk, a sárgájukat finoman megsózzuk. A tojásokat az elkészült gombás káposztára csúsztatjuk, és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk. 

desktop295.jpg

2021_06_05_034568.JPG

Szponzorált tartalom: a poszthoz a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte! 

süti beállítások módosítása