Egy étel nem attól lesz finom, ha rengeteg hozzávalóból áll. Persze a kettő nem zárja ki egymást. :) A fejes káposzta serpenyőben sütve elképesző finom (most akár újkáposztából is elkészíthetitek), érdemes akkor is kipróbálni, ha nyersen vagy párolva nem szeretitek. A káposzta és a gomba roppan, a tükörtojás sárgája pedig szép folyós, ahogy azt kell. A villámvacsorához vagy "egész napos reggelihez" ChefGomba barna csiperkegombát válsztottam.
Hozzávalók (4 személyre):
3 evőkanál olívaolaj
50 dkg ChefGomba barna csiperkegomba
3 gerezd fokhagyma
4 evőkanál szójaszósz
40 dkg fejes káposzta
őrölt fekete bors
4 db tojás
snidling a díszítéshez
2 evőkanál olívaolajat felhevítünk egy nagy serpenyőben. Rátesszük a megtisztított, felcikkezett gombát, lepirítjuk rajta. Mérsékeljük a lángot, és hozzáreszeljük a megpucolt fokhagymát. Még 2-3 percet sütjük, közben meglocsoljuk a szójaszósszal, majd szedőkanállal kivesszük, félretesszük.
Mehet hozzá a gyalult káposzta, amit szintén lepirítunk, majd puhára sütjük. Ha szükséges, minimális víz adható hozzá. Amikor megpuhult (roppanósra bőven elég sütni), visszatesszük a félretett gombát, pár perc alatt összesütjük, megborsozzuk. Sózni a szójaszósz miatt nem szükséges, inkább további szójaszószt szoktam hozzáadni még ilyenkor.
A maradék felhevített olajon 4 tükörtojást sütünk, a sárgájukat finoman megsózzuk. A tojásokat az elkészült gombás káposztára csúsztatjuk, és aprított snidlinggel megszórva tálaljuk.
Szponzorált tartalom: a poszthoz a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!