Portobello gombás (és ChefGombás) burgert mutattam már a blogon, de most szerettem volna egy klasszikusabb burgert is készíteni. A legtutibb benne a dupla gomba, ha tehetitek,süssétek grillen! Mutatom az alapreceptet!
De előtte még jöjjön a feljebb említett előző verzió. Ezekbe a burgerekbe 1-1 sült gombát tettem, és inkább téliesebbek (vagy inkább nevezzük 4 évszakosnak): tahinis csicseriborsókrémmel turbóztam fel, és za'ataros sült édesburgonyával tálaltam. Recept itt!
Portobello duplasajtburger
Hozzávalók (4 burgerhez):
8 db ChefGomba portobello gomba
só
4 nagy szelet jól olvadó sajt, pl. cheddar
4 db tetszőleges hamburgerbuci
paradicsom- és uborkakarikák, salátalevelek
ketchup (házi :) )
A portobello gombákat megtisztítjuk, és belső felükkel lefelé sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 percet (puhulásig) sütjük, sütés után finoman megsózzuk. Vagy: grillen, többször megfordítva puhára sütjük, szuper jó lesz a füstös íz a hamburgerbe! A 4 szelet sajtot rátesszük 4 darab forró gombára, hagyjuk ráolvadni.
Közben a bucikat kettévágjuk, belső oldalukat forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítjuk. (Persze grillen is megpiríthatjuk.) Megtöltjük a salátalevelekkel, a megmosott, felkarikázott paradicsommal és uborkával, a sajtos és a "sima" portobellókkal, valamint ketchuppel.
Szponzorált tartalom, köszönet a szuper gombákért a ChefGombának!