A címmel gyakorlatilag felsoroltam a recept összes hozzávalóját. És ez pont így van jól, ennyi összetevő is bőven elég egy gyors, "tele szín, tele íz" ebédhez vagy vacsorához. Amit ne spóroljatok ki belőle, az a vaj!
Hozzávalók (2 adaghoz):
15 dkg durum spagetti
só
20 dkg kelbimbó
2 evőkanál olívaolaj
1-2 teáskanál tört csili (ízlés szerint)
1 nagy gerezd fokhagyma
25 dkg ChefGomba barna csiperkegomba
5 dkg vaj (minimum! :) )
A spagettit lobogó, enyhén sós vízben kifőzzük. Közben egy másik lábasban, szintén enyhén sós vízben roppanósra főzzük a megtisztított, felezett kelbimbókat is.
Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Rádobjuk először a leszűrt, szárazra törölt kelbimbókat, és alaposan lepirítjuk rajta. Amikor már szép barnák, kivesszük, félretesszük. A helyükre szórjuk a csilit, majd rátesszük a lereszelt fokhagymát és a megtisztított, cikkekre vágott gombát. Erős lángon átsütjük-átpirítjuk, közben megsózzuk. Ezután hozzákeverjük a vajat, majd a spagettit és a félretett kelbimbókat is beleforgatjuk.