Csigó Zita gasztroblogja

Laskagombás melegszendvicskrém

ChefGomba gombából készítve

2021. december 20. - Csigó Zita

A nagy karácsonyi sütiáradatban (hozok még persze édes receptet) gondoljunk egy kicsit a ráérős reggelekre is, amikor lesz idő bedobni egy halom melegszendvicsnek valót a grill alá. Ez a melegszendvicskrém laskagombából készült főtt tojással és krémsajttal dúsítva. 

2021_12_20_038781.JPG

2021_12_20_038777a.jpg

2021_12_20_038780a.jpg

2021_12_20_038778a.jpg

Hozzávalók (6-8 adaghoz): 

2 evőkanál olívaolaj 

1 kis fej vöröshagyma 

2 gerezd fokhagyma 

15 dkg ChefGomba laskagomba 

1 kávéskanál morzsolt majoránna 

só, őrölt fekete bors 

2 db főtt tojás 

5 dkg krémsajt 

2-3 evőkanál mustár 

kenyérszeletek és tetszőleges sajt 

Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a megtisztított, felcsíkozott laskagombát. Majoránnával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összesütjük, és hagyjuk legalább langyosra sütni.

Ezután mehet a késes aprítóba a megpucolt főtt tojásokkal, a krémsajttal és a mustárral együtt. Összetörjük, ha szükséges még utánasózunk.

A krémet kenyérszeletekre kenjük, reszelt sajtot szórunk rájuk, és  sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a sajt megolvad és kap egy kis színt. 

A recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm! 

süti beállítások módosítása