A nagy karácsonyi sütiáradatban (hozok még persze édes receptet) gondoljunk egy kicsit a ráérős reggelekre is, amikor lesz idő bedobni egy halom melegszendvicsnek valót a grill alá. Ez a melegszendvicskrém laskagombából készült főtt tojással és krémsajttal dúsítva.
Hozzávalók (6-8 adaghoz):
2 evőkanál olívaolaj
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg ChefGomba laskagomba
1 kávéskanál morzsolt majoránna
só, őrölt fekete bors
2 db főtt tojás
5 dkg krémsajt
2-3 evőkanál mustár
kenyérszeletek és tetszőleges sajt
Az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a megtisztított, felaprított vöröshagymát puhára sütjük rajta. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, majd a megtisztított, felcsíkozott laskagombát. Majoránnával ízesítjük, sózzuk, borsozzuk, pár perc alatt összesütjük, és hagyjuk legalább langyosra sütni.
Ezután mehet a késes aprítóba a megpucolt főtt tojásokkal, a krémsajttal és a mustárral együtt. Összetörjük, ha szükséges még utánasózunk.
A krémet kenyérszeletekre kenjük, reszelt sajtot szórunk rájuk, és sütő grillfokozatán addig sütjük, amíg a sajt megolvad és kap egy kis színt.
A recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!