Pasztellbarokk

Füstölt sajtos gofri

2022. március 06. - Csigó Zita

Édes vagy sós? Sós vagy édes? Szerintem ha gofriról van szó, egyáltalán nem kell döntenünk. Akármelyik verzióra szavazunk, szuperül variálhatjuk a liszteket, elbírja a teljes kiőrlésű búzalisztet, a hajdinalisztet vagy a zablisztet is. Ezt az alapreceptet most reszelt füstölt sajttal dobtam fel, könnyen süthető, nem tapad, szakad, ragad. Önmagában, mártogatósokkal vagy szendvicsként szoktam tálalni (avokádóval, füstölt lazaccal és mikrozöldekkel a kedvencem). 

2022_03_04_040069_masolata.JPG

recept_az_instagramrol.jpg

Hozzávalók (4 személyre, kb. 8 db téglalap alakú gofrihoz):

10 dkg sima búzaliszt vagy zabpehelyliszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

1 púpozott kávéskanál sütőpor

2 tojás

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg füstölt sajt 

3 + kb. 1 dl tej 

olívaolaj a sütéshez

A kétféle lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásokat kikeverjük az olvasztott vajjal, majd összedolgozzuk a lisztes keverékkel, a lereszelt sajttal és apránként adagolva a 3 dl tejjel.

A tésztát felmelegített, olívaolajjal vékonyan kikent gofrisütőben kisütjük. Sütés közben a massza sűrűsödni fog, a maradék tejjel (amennyivel szükséges) hígíthatjuk.

2022_03_04_040069.JPG

süti beállítások módosítása