Pasztellbarokk

Spárgás-ricottás leveles pite

Sok-sok parmezánnal!

2022. május 20. - Csigó Zita

Annyira jó érzés a tudat, hogy még csak éppen most kezdődik majd a nyár, nem késtünk le semmiről. Nekem ez az abszolút kedvenc évszakom, igyekszem kimaxolni. Holnap indítjuk a grillszezont a teraszon, amire ezt a pitét is el fogom készíteni. Spárga + eper = tavasz, terasz + grill = nyár, milyen jó, hogy ezen a májusi hétvégén találkozni fognak! 

2022_05_20_041001.JPG

recept_az_instagramrol_1.jpg

2022_05_20_041000.JPG

Hozzávalók (8 szelethez): 

1 csomag sütőpapírra feltekert, hűtött leveles tészta (27 dkg-os kiszerelés) 

1 db tojás (M-es!) 

25 dkg krémes ricotta 

8 dkg finomra reszelt parmezán + a tálaláshoz 

1 gerezd fokhagyma 

só, őrölt fekete bors 

kb. 20 szál zöldspárga 

A leveles tésztát szobahőmérsékleten 10 percet pihentetjük, majd kitekerjük, és áttesszük egy sütőlemezre. Éles késsel kb. 1,5 cm-es peremet "karcolunk" bele úgy, hogy nem vágjuk át teljesen a tésztát. A tojást szétválasztjuk. A sárgájával megkenjük ezt a kis peremet, majd újra összekeverjük a tojást. A peremen belüli részt megszurkáljuk villával. 

A tojást, a ricottát, 5 dkg reszelt parmezánt és a megpucolt, lereszelt fokhagymát összekeverjük, sózzuk, borsozzuk. A peremen belüli területen egyenletesen eloszlatjuk. 

A spárgákat megmossuk, fás végüket letörjük, meghámozni nem szükséges. Kirakjuk velük a pite tetejét, és megszórjuk a maradék 3 dkg reszelt parmezánnal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-28 percet sütjük. Melegen vagy hűlés után, reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk. 

legutobb_frissitve4.jpg

süti beállítások módosítása