Rengeteg mángold terem a kertben, így kézenfekvő volt, hogy belőlük teszek egy szép nagy "csokorral" ebbe a kétféle ChefGomba gombával megtöltött, sütőben megpirított quesadillába. Persze helyettesíthető zsenge spenóttal vagy az egész évben könnyen beszerezhető bébispenóttal is.
Hozzávalók (4 adaghoz):
15 dkg ChefGomba fehér csiperkegomba
15 dkg ChefGomba laskagomba
só
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
10 dkg mángold vagy bébispenót (tisztítva mérve)
őrölt fekete bors
4 db kisebb tortilla lap (kb. 4 dkg/db)
10 dkg mozzarella sajt
A gombákat megtisztítjuk, a csiperkét szeletekre, a laskát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőt (zsiradék nélkül, vagy ha szükséges, éppen egy kevés zsiradékkal) felhevítünk, és a csiperkét sütni kezdjük benne. Ezután hozzáadjuk a laskát is, és együtt átsütjük, a végén megsózzuk. Kivesszük, félretesszük.
Felhevítjük a serpenyőben az olívaolajat, és a megpucolt, áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott mángoldot, sóval, borssal fűszerezzük, és addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, megpuhulnak.
A tortilla lapok egyik oldalán eloszlatjuk a mángoldot, a gombát és az összetépkedett mozzarellát. Félbehajtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütő grillre állítjuk, és pár percet sütjük, amíg a felső oldaluk ropogósra pirul.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombákat a ChefGomba biztosította, köszönet érte!