Csigó Zita gasztroblogja

Gombás-mángoldos quesadilla

ChefGomba gombával készítve

2022. augusztus 20. - Csigó Zita

Rengeteg mángold terem a kertben, így kézenfekvő volt, hogy belőlük teszek egy szép nagy "csokorral" ebbe a kétféle ChefGomba gombával megtöltött, sütőben megpirított quesadillába. Persze helyettesíthető zsenge spenóttal vagy az egész évben könnyen beszerezhető bébispenóttal is.

2022_08_13_042019.JPG

desktop340.jpg

2022_08_12_042014.JPG

Hozzávalók (4 adaghoz): 

15 dkg ChefGomba fehér csiperkegomba 

15 dkg ChefGomba laskagomba 

2 evőkanál olívaolaj 

2 gerezd fokhagyma 

10 dkg mángold vagy bébispenót (tisztítva mérve) 

őrölt fekete bors 

4 db kisebb tortilla lap (kb. 4 dkg/db) 

10 dkg mozzarella sajt 

A gombákat megtisztítjuk, a csiperkét szeletekre, a laskát csíkokra vágjuk. Egy serpenyőt (zsiradék nélkül, vagy ha szükséges, éppen egy kevés zsiradékkal) felhevítünk, és a csiperkét sütni kezdjük benne. Ezután hozzáadjuk a laskát is, és együtt átsütjük, a végén megsózzuk. Kivesszük, félretesszük. 

Felhevítjük a serpenyőben az olívaolajat, és a megpucolt, áttört fokhagymát megfonnyasztjuk rajta. Hozzáadjuk a felcsíkozott mángoldot, sóval, borssal fűszerezzük, és addig sütjük, amíg a levelek összeesnek, megpuhulnak. 

A tortilla lapok egyik oldalán eloszlatjuk a mángoldot, a gombát és az összetépkedett mozzarellát. Félbehajtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A sütő grillre állítjuk, és pár percet sütjük, amíg a felső oldaluk ropogósra pirul.

desktop341.jpg

Szponzorált tartalom: a recepthez a gombákat a ChefGomba biztosította, köszönet érte!

süti beállítások módosítása