Mielőtt belecsapunk a receptbe, jöjjön egy olyan jó ügy, amelyet szeretnék itt is megosztani veletek. Lejjebb pedig érkezik a recept ChefGomba gombából készítve.
A rózsaszín csomagolású termesztett gombatermékek eladásából befolyt összeggel idén is a daganatos betegek gyógyulását és együttesen a Szent János és Szent Margit Kórház mellrák ellenes munkáját segíti a Bio-Fungi Kft.
A magyar piacvezető gombaipari cég, a Bio-Fungi Kft. tevékenységében kiemelt szerepet kap az egészségtudatosság, az egészséges életmód, így szívügyüknek tekintik az olyan megbetegedések megelőző kampányainak támogatását, mint az emlőrák. Magyarországon évente közel nyolcezer új emlődaganatot diagnosztizálnak, amely korai stádiumban felismerve jó eséllyel gyógyítható, így a hangsúly a megelőzésen és a szűrővizsgálatok fontosságán van. Erre hívja fel a figyelmet minden év októberében a cég GoPink kampánya a rózsaszín csomagolású gombatermékeivel. Az eladásukból befolyt összeggel a Bio-Fungi Kft. már 2012 óta támogatja a mellrák ellenes harcot és a daganatos betegek gyógyulását.
Forrás: Bio-Fungi Kft.
„Az elmúlt négy évben a Szent Margit Kórházat és a Szent János Kórház és Szakrendelőt támogattuk GoPink kampányunkkal, amelynek köszönhetően többek között új kezelőágyakat és az emlősebészetben nélkülözhetetlen eszközöket és készülékeket tudtak beszerezni" – mondta el Mutsy Árpád, a Bio-Fungi Kft. tulajdonosa.
Hol szerezhető be a speciális csomagolású gomba?
A termékeket keressétek az Aldi, az Auchan és a Tesco polcain, vagy rendeljétek meg a Kifliről! Ha pedig megvan az egy-két-három doboz, gyorsan főzzetek, süssetek belőle valami finomat!
Csőben sült kelbimbó gombával
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
30 dkg kelbimbó
só
2 evőkanál olaj
15 dkg ChefGomba csiperkegomba
őrölt fekete bors
kevés olvasztott vaj
kevés teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 nagy marék reszelt parmezán
30 dkg 20%-os tejföl
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
10 dkg reszelt edami sajt
A kelbimbókat megtisztítjuk: végeiket levágjuk, a külső leveleiket eltávolítjuk, majd a szemeket kettévágjuk. Lobogó, enyhén sós vízben előfőzzük (csak addig főzzük, amíg egy villát épp át tudunk a szemeken szúrni), majd leszűrjük.
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a megtisztított, ducibb cikkekre vágott gombát, és rázogatva, nagyon(!) erős lángon lepirítjuk, majd hozzákeverjük az előfőzött kelbimbókat. Sózzuk, borsozzuk.
Egy közepes méretű sütőtál alját és oldalát kikenjük kevés olvasztott zsiradékkal, majd beszórjuk zsemlemorzsával. Beletesszük a gombás-kelbimbós keveréket, majd megszórjuk egy jó nagy marék reszelt parmezánnal.
A tejfölt kikeverjük a megpucolt, lereszelt fokhagymával, sóval, borssal és a tojással. A sajtos, gombás, kelbimbós rétegre öntjük, elsimítjuk, végül megszórjuk a lereszelt edami sajttal. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 35 percet sütjük, majd további kb. 5 percet grillezzük.
Szponzorált tartalom: a recepthez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönöm!