Hozzávalók (4 pohárhoz):
15 dkg rizottó rizs (arborio)
6 dl tej
3 evőkanál nádcukor
fél citrom lereszelt héja
1 rúd vanília kikapart magjai/pár csepp vaníliakivonat/1 csomag vaníliás cukor
25 dkg (most még) fagyasztott meggy
méz
1/3-1/2 szem reszelt tonkabab
1 kis marék mandulaszirom
A rizottó rizst egy lábasba tesszük, és felöntjük 1,5 dl meleg vízzel. Nagy lángon elforraljuk a rizsről a vizet, majd hozzáadjuk a tejet. Közepes lángon, a végefelé gyakran kevergetve puhára főzzük a rizst. Közben ízesítjük a cukorral, a citromhéjjal és a vaníliával.
2 evőkanál mézet megolvasztunk egy lábasban. Hozzátesszük a meggyet, ráreszeljük a tonkababot. Puhára főzzük, ha túl savanykás a meggy, közben adunk még hozzá kevés mézet.
A rizst poharakba kanalazzuk, majd rétegezzük a meggyel. A tetejét mandulaszirommal szórjuk meg.