Hosszú nyári szünet utána kezd éledezni a blog is, egyelőre még csak úgy pihenősen, negyed órás recepttel. A gyönyörű és szuperfinom sárgarépák a Színek kertjétől származnak.
Hozzávalók (2 fős vacsorához):
A tésztához:
15 dkg rövidebb fajtájú tészta
1 evőkanál olívaolaj
1 nagy gerezd fokhagyma
1 kis csilipaprika
A salátához:
4-5 darab sárgarépa
1 evőkanál olívaolaj
1 bő evőkanál méz
só, őrölt fehér bors
2 evőkanál szezámmag
bazsalikomlevelek a tálaláshoz
A tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük. Közben a répákat megpucoljuk, felcsíkozzuk, és egy serpenyőben, a felhevített olívaolajon pirítani kezdjük. Ráöntjük a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd mérsékelve a lángot addig sütjük, amíg roppanósan puhák lesznek a répák. Mikor már majdnem kész, megszórjuk a szezámmaggal, és együtt készre sütjük.
A főtt tésztát leszűrjük. Egy serpenyőben felhevítjük a másik evőkanál olívaolajat, megfuttatjuk rajta a finomra aprított fokhagymát és a kimagozott, felkarikázott csilit. Beleforgatjuk a tésztát, majd hozzákeverjük a sült répacsíkokat. Bazsalikomlevelekkel díszítve tálaljuk.
Kerámiák: Lantos Judit