A könyvbe sósan készítettem kalács- (kenyér)pudingot. Ez a verzió most nem mentes, ott viszont gm kenyérből és lm tejjel készült egy hasonlóan finom puding, szóval mentesen se féljetek kipróbálni!
Hozzávalók (6 személyre):
1 fonott kalács
1 evőkanál vaj
6 dl tej
6 tojás
15 dkg cukor
1 evőkanál mézesfűszer
2 evőkanál vaníliás pudingpor
10 dkg aszalt áfonya
A kalácsot feldaraboljuk, a sütőtálat kikenjük vajjal. A tejbe beleütjük a tojásokat, felhabosítjuk, majd hozzáadjuk a cukrot, a mézesfűszert és a pudingport. Egy keveset a sütőtál aljába öntünk, belepakoljuk a kalácsszeleteket, majd ráöntjük a maradék tejet úgy, hogy a kalácsszeleteket teljesen átjárja.
A sütőtálat 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük. 10 percet sütjük, ezt követően rászórjuk az aszalt áfonyát, letakarjuk alufóliával, majd további kb. 30 percre (szilárdulásig) visszatoljuk a sütőbe. Porcukorral meghintve tálaljuk.