Egy jó gasztroajándék legyen finom és kreatív, kapcsoljon ki az elkészítése, viszont nem szükséges szerintem órákat rostokolni a konyhában miatta. Ehhez a mutatós csokihoz elég csak gyorsan elkészíteni a csokialapot, és már indulhat is a móka a díszítéssel.
Hozzávalók:
fehér csoki
olaj
aszalt áfonya
étcsoki
A fehér csoki 2/3-át egy pici olajjal, vízgőz felett megolvasztjuk. Amikor már homogén, levesszük a vízgőzről, a maradék 1/3 rész csokit hozzáadagoljuk, majd az egészet krémesre keverjük. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk, megszórjuk aszalt áfonyával, és hűvös helyre tesszük dermedni.
Az étcsokit vízgőz felett kevés olajjal szintén megolvasztjuk, vékony csíkban a táblás csokira csorgatjuk, majd visszarakjuk dermedni.