Nagyon szeretem azokat a főételnek is simán beillő salátákat, amelyekben keverednek a sült és nyers zöldségek, gyümölcsök. Most egy télies verzió következik, hiszen attól, hogy nincs tele a piac paradicsommal és uborkával, még egyáltalán nem kell lemondanunk a salátákról, sőt!
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
10 dkg quinoa
3 közepes méretű (színes) sárgarépa
10 dkg zellergumó
1 teáskanál szezámolaj
1 gerezd fokhagyma
2 cm friss gyömbér
só, őrölt fekete bors
2 kisebb narancs
1 szál szárzeller
fekete szezámmag
A quinoát alaposan átöblítjük, majd kétszeres mennyiségű vízben puhára főzzük. A zellergumót és a répákat megtisztítjuk, a zellerből kis hasábokat vágunk, a répákat először hosszában félbevágjuk, majd zöldséghámozóval hosszú, vékony csíkokra szeljük. Egy nagy wokban felhevítjük az olajat, rádobjuk először a zellert, majd ha már picit megpuhult, a répákat. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és gyömbért, sózzuk, borsozzuk, és rázogatva átsütjük. Végül hozzákeverjük a főtt quinoát.
A narancsot meghámozzuk, belső élüktől kezdve ollóval körben átvágjuk a hártyát a gerezdeken, majd óvatosan "kicsomagoljuk" a gyümölcsöt. A szárzellert megmossuk, felkarikázzuk. Összeforgatjuk a quinoás zöldségekkel, fekete szezámmal megszórva tálaljuk.
Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics
FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!