Csigó Zita gasztroblogja

Sült kelbimbósaláta mandarinnal

December 3. / gluténmentes recept

2017. december 03. - Csigó Zita

A kelbimbóval az egyik legjobb dolog, ami történhet, az az, hogy megsütjük. Ja, és persze utána társítsuk citrusfélékkel, tökéletes párost alkotnak.

3.png

2017_12_01_004179.jpg

Hozzávalók (4 személyre):

80 dkg kelbimbó

só, őrölt fekete bors

2 cm gyömbér

2 + 1 evőkanál olívaolaj

4 mandarin

2 alma

4 szál újhagyma

1 citrom kifacsart leve

mandulaszirom

A kelbimbókat megmossuk, külső leveleiket eltávolítjuk, majd mindet félbevágjuk hosszában. Beleszórjuk egy tálba, sóval és borssal fűszerezzük, hozzáreszeljük a megtisztított gyömbért. Rácsorgatjuk a 2 evőkanálnyi olívaolajat, és alaposan összeforgatjuk. Ezután a zöldségeket vágott felükkel lefelé kiterítjük egy sütőpapírral borított sütőlemezen. 190 fokra előmelegített sütőben puhára sütjük.

A mandarinokat megpucoljuk, konyhai ollóval átvágjuk hosszában, a gerezdek élén a hártyát, majd egyszerűen "kicsomagoljuk" a gyümölcsfilét. Az almákat megmossuk, felkockázzuk, a megtisztított újhagymák fehér és zöld részét egyaránt felkarikázzuk. A citromlevet összekeverjük a maradék olívaolajjal és egy kevés sóval, majd a sült kelbimbókat, a mandarinfiléket, az almakockákat és az újhagyma fehér részét összeforgatjuk az öntettel.

A mandulaszirmot forró, zsiradékmentes serpenyőben kissé megpirítjuk, és az újhagymazölddel együtt a salátára szórjuk. Langyosan a legfinomabb!

2017_12_01_004189.jpg

Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics

FOODYNY is szívesen oszt meg tőlem tartalmat!

süti beállítások módosítása