Önmagában, tészta nélkül is megállja a helyét, akár könnyű főételként, akár köretként. Ha olvassátok a receptjeim, már biztos rájöttetek, hogy nagy maradékmentő- és átalakító vagyok, egyrészt utálok kidobni még jó alapanyagokat, másrészt tök izgalmas és kreatív dolog alkotni valami finomat csupa "kevésből" és "unalmasból". Tegnap, amikor készítettem ezt az ételt, éppen szakadt a hó, úgyhogy mindenképpen melengető, karakteres fűszereket képzeltem a zöldségek mellé. A sütés ugyan idő, viszont pillanatok alatt összeállítható, nettó munka alig van vele.
Hozzávalók (2 nagyobb adaghoz):
1 teáskanál korma currypor
1 késhegynyi kurkuma
2-3 gerezd fokhagyma lereszelve
só, őrölt fekete bors
3 cm friss gyömbér lereszelve
4-5 evőkanál olívaolaj
15 dkg zellergumó
15 dkg sárgarépa
15 dkg karfiol
15 dkg cukkini
1 nagy fej lila hagyma
10 dkg teljes kiőrlésű fusilli
bazsalikom a díszítéshez
Az összes fűszert egy kis tálba szórjuk, majd összekeverjük az olajjal. A zöldségeket megpucoljuk, feldaraboljuk, sütőtálba szórjuk a cukkini és a lila hagyma kivételével. Összeforgatjuk a fűszeres olajjal, majd 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk. Addig sütjük, amíg a zöldségek majdnem megpuhulnak. Ekkor hozzáadjuk a cukkinit és a hagymát, mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet, és tovább sütjük, amíg jó puha lesz valamennyi hozzávaló.
Közben a tésztát kifőzzük, majd a kész zöldségekhez forgatjuk. Bazsalikomlevelekkel díszítjük.
Kerámiák: Pastel Handmade Ceramics