Újabb palacsinta a blogon, az egyik legnépszerűbb itt is, meg a könyvemből is főleg a salikról és a tatin palacsintáról küldtök fotót... Ám legyen, volt itthon egy kevés friss és több fagyasztott áfonya, abból dobódott össze a mai reggeli.
Hozzávalók (kb. 16 kis palacsintához):
3 tojás
10 dkg sűrű, tejszínes krémsajt
5 dkg nádcukor
5 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
1 kávéskanál sütőpor
kb. 1,5 dl tej
15 dkg fagyasztott áfonya
kevés kókuszzsír a sütéshez
friss áfonya, méz és kókuszcsipsz a tálaláshoz
A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a nádcukorral. Hozzáadjuk a kétféle lisztet és a sütőport, majd felhígítjuk a tejjel. Végül hozzáforgatjuk az áfonyát (fagyasztott állapotban, nem kell hagyni felengedni!). A masszából serpenyőben, kevés kókuszzsíron kis palacsintákat sütünk. (No para, a nyers tészta elég bizarr, sülve viszont már nagyon szép lesz a színe.) Áfonyaszemekkel, mézzel és kókuszcsipsszel tálaljuk.
A stylinghoz Apacuka Ceramics kerámiákat használtam.