Nem olyan régen egyben sült húsos recepteket készítettem/fotóztam egy magazinnak. Akkor jutott eszembe, hogy de menő lenne valami "hasonló" vegetáriánus változatban is, persze jó fűszeresen, kicsit különlegesebb ízekkel feldobva. Sok dolgotok nem lesz vele, és nyugi, húsok mellé is lazán tálalhatjátok!
Hozzávalók (2 adaghoz):
1 db kb. 80 dkg-os sütőtökdarab, minél egyenesebb, szabályosabb
2 evőkanál édes csiliszósz
1 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál méz
A tököt megtisztítjuk, majd éles késsel beirdaljuk (kb. az 1/3-ig). Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Az édes csiliszószt összekeverjük a szójaszósszal és a mézzel. Átkenjük ezzel a tök beirdalt részét, majd forró, 190-200 °C-os sütőbe tesszük. Puhára sütjük (vastagságtól függően 35-50 perc), közben még néhányszor átkenjük a mázzal. Érdemes jól megpirítani, úgy a legfinomabb! :)
És ha már fűszerek: steakkrumplit sütöttem a tök mellé, az egyik felét za'atar (só, szumák, kakukkfű, szezámmag), a másik felét zhug (só, paprika, koriander(levél), csili, fokhagyma, kardamom, lime-levél) fűszerkeverékkel ízesítettem. Mindkettő szuper jó az édeskés tökkel. Létezik egyszerűbb recept? :)
Kerámiák a posztban: Apacuka Ceramics
Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk majd! Katt!