Csigó Zita gasztroblogja

Morzsaparty – ünnepek előtt, alatt és után is + JÁTÉK

December 13.

2019. december 13. - Csigó Zita

Sokat írtam (és sokat is fogok még) a Morzsapartyról, el kell mondjam, a szeptember közepi megjelenés óta annyi visszajelzést, kedvességet kaptam tőletek, hogy csak kapkodom a fejem, no meg persze fotók, tagek is szép számban érkeztek az elkészített ételekről. Nem szeretnék külön-külön kiemelni egyet sem, de talán azok voltak a kedvenceim, amelyekben összekapcsolatátok a tudatosságot és a Csomagolj ebédet! "ebédutaztató" ötleteit. Aki tudatosan él, tudja, hogy az ünnepek extra kihívásokat tartogathatnak, de nem hinném, hogy egy kis odafigyeléssel ne lehetne minimalizálni a pazarlást. 

2019_12_13_021955.JPG

13_1.png

Sokakat, sokunkat elkap a gépszíj karácsony előtt. Ilyenkor érdemes végiggondolni, hogy tuti szükségünk van-e az adott tárgyra. Tényleg kihasználnánk a 26. karácsonyi mintás sütipecsétet? Kell a 40. csillag alakú szaggató? Biztos nincs élet a kiálló piros orrú (ami mondjuk tényleg cuki :) ) rénszarvasos karácsonyi "csúnya pulcsi" nélkül?

Ugyanezt a gondolatmenetet jó lenne követni a menü megtervezésében is. Azért nehezebb ügy talán ebben mértéket tartani, hiszen olyan szuper dolog új recepteket kipróbálni, próbasütésre hivatkozva már most bejglilázban égni, és egyébként is, szeretünk etetni, ugye? Ünnepekkor különösen. Ez a vezérszál ihlette a könyvem 3. fejezetét, az Ünnepi maradékokat (a könyvről a blogon részletesen itt olvashatsz). Több olyan receptet írtam, amelyekhez a maradékokat a tipikus karácsonyi-újévi "túlvásárlások és túlfőzések" adják, ilyen a halászlé, a töltött káposzta, a szikkadt bejgli és mézeskalács, a főtt lencse, valamint úgy zusammen a Mikulás-csomag maradékai. A recepteket nem lövöm le, szép sorjában megtaláljátok mindet a könyvben. 

desktop154.jpg

desktop153_1.jpg

desktop155.jpg

Egy pici ajándék nélkül nem karácsony a karácsony! 2019. december 13-án este játék indul az Instagramomon és a Facebookomon, összesen 6 nyertest fogok sorsolni. Nyeremények: 

  • 1 Morzsaparty szakácskönyv + 1 szabadon választott Fotózz otthon! kurzus (1 nyertes részére) 
  • 1-1 szabadon választott Fotózz otthon! kurzus (5 nyertes részére) 

Figyeljétek a részleteket! A blogra még sok-sok karácsonyi poszttal jövök a következő napokban. Készülődjetek, élvezzétek ki ezt a varázslatos időszakot könnyen, tudatosan, pazarlásoktól mentesen! 

Sokan kérdezitek: Morzsaparty szakácskönyvet tőlem nem tudtok vásárolni, a Líra, a Libri és a Bookline hálózataiban viszont könnyedén beszerezhetitek. Ajándékutalványt egészen az ünnepekig tudtok rendelni az info@csigozita.hu címen, ára 5000 Ft+Áfa, azaz összesen 6350 Ft. A számlát és az utalványt e-mailben küldöm, személyes átvétel nem szükséges. 

fotozz_otthon_kurzus.jpg

Adventi készülődés a blogon és az Instagramon: receptek, dekorációs ötletek és ajánlók a csodaszép, tudatos&természetes ünnepért. És persze egy Morzsapartyért is játszunk! Katt

desktop132.jpg

süti beállítások módosítása