Csigó Zita gasztroblogja

Ízélmény ajándékba: idén kerüljön Italia Divina ajándékcsomag a fa alá!

december 3.

2020. december 03. - Csigó Zita

Az Italia Divinával múlt héten már találkozhattatok a blogon, és akkor azt is ígértem, hogy a szuper olasz termékekkel egy egész posztsorozat készül majd. Ahogy haladunk a karácsony felé, úgy lesznek egyre ünnepibbek ezek a posztok (is). És hogy tuti ne legyetek elkésve, ma jöjjenek az ajándékcsomagok! 

2020_11_28_029244.JPG

3_2.png

Italia Divina ajándékcsomagot az összes barátomnak szívesen ajándékoznék, azoknak is, akik minden nap főznek (vagy a szabadidejükben ki sem robbanthatók a konyhából), illetve azoknak is, akik "simán" szeretnek enni, utazni, élményeket gyűjteni. És nem utolsó sorban azoknak, akik legalább annyira szeretik Olaszországot, mint én.  Valamennyi ajándékcsomag gondosan válogatott termékekből áll (tésztákból, olajokból, szószokból, szarvasgombás készítményekből, borokból...), a tökéletesen harmonizáló ízekből könnyedén varázsolhattok élményebédeket vagy élményvacsorákat. Elegánsak, szépek, megadják azt a pluszt, ami még ebben a furcsa évben is kell az ünnepi csillogáshoz. Számomra picit pótolják az elmaradt utazásokat is, legalábbis amikor kinyitottam az egyik Siena címkés terméket, rögtön úgy éreztem, hogy megint ott vagyok azon a hatalmas téren. 

2020_12_03_029329.JPG

Ebbe a csomagba a tészta mellé bazsalikomos paradicsomszósz és Cayenne-borsos, sós, fokhagymás, bazsalikomos, petrezselymes fűszerkeverék került, adott belőle az olasz tésztavacsora. :)

desktop230.jpg

A kollázs fotóinak forrása: Italia Divina / az összes ajándékcsomag itt található 

Azt javaslom, hogy a rendelésetekhez csapjatok hozzá 1-2-sok plusz terméket, én mindent is szeretnék kipróbálni. Az egyik óriási szerelem a durum citromos tészta. Na, ez az a tészta, ami főzés után is megőrzi a csodás citromosságát (nekem a kedvenc sirmionei citromos standom ugrott be, amikor megkóstoltam). Gyönyörű a színe, ahogy már megszokhattuk a jó minőségű olasz tésztáknál, klassz az állaga (a főzési idő nem viccből szerepel a csomagoláson ) és hát az friss citrom íz. :) Adta magát, hogy kapjon egy kis fokhagymás-csilis felütést, ehhez egy olyan fűszerkeveréket választottam, ami a szárított fokhagyma mellett csilit és bazsalikomot is tartalmaz. A kevesebb több! Ez a kis csomag fűszer hosszú ideig veletek lesz a konyhában, már egy ici-pici is bőven elegendő belőle. 

2020_11_28_029231.JPG

desktop231.jpg

Citromos tagliatelle csilivel, garnélával 

Hozzávalók (4 személyre): 

1 csomag Bella Italia durum citromos tagliatelle 

só 

2 evőkanál olívaolaj 

1 csapott teáskanál Bella Italia szárított fokhagyma fűszerkeverék

15 dkg bébispenót 

fejenként 5-8 tisztított, előfőzött garnélarák 

15 dkg koktélparadicsom

10 dkg vaj 

10 dkg aszalt paradicsom

A citromos tésztát lobogó, enyhén sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük. Közben az olívaolajat felhevítjük egy serpenyőben. Rádobjuk a fűszerkeveréket, átforgatjuk, hagyjuk kioldódni az aromákat. Ezután hozzáadjuk a bébispenótot, és épp csak addig sütjük, amíg a levelek összeesnek. Szedőkanállal kivesszük a serpenyőből. A garnélákat, majd a felezett koktélparadicsomokat ugyanabban a serpenyőben rövid idő alatt átpirítjuk, majd szintén kivesszük. A visszamaradt fűszeres zsiradékra rádobjuk a vajat, átforgatjuk rajta a tésztát és a felcsíkozott aszalt paradicsomot, a spenóttal és a garnélákkal tálaljuk. 

2020_11_28_029249.JPG

A poszt elején írtam, hogy azoknak is szívesen ajándékoznék Italia Divina finomságokat, akik enni-utazni-élményt gyűjteni sokkal jobban szeretnek, mint főzni. :) Rengeteg olyan termék közül válogathattok, amihez nem "kell" tudni főzni, gazdag ízeket és klassz, jó minőségű hozzávalókat rejtenek a csomagolások, csak kinyitjátok a dobozt vagy épp az üveget, hozzá jöhet egy üveg bor, és jóformán már meg is vagytok. A L'Orto Dei Pastai bruschettaszósz pont ilyen. Képzeljétek, Olszországból mindig rengeteg paradicsomot hozok. Tudom, elég furcsán hangzik, de indulás előtt be szoktunk vásárolni zöldségekből, gyümölcsökből is, aztán úgy egy hétig paradicsomon élünk. Azokból az érett, lédús paradicsomokból irtó jó bruschettákat lehet készíteni, viszont így december elején tuti nem próbálkoznék meg hasonlóval. A kenyérszeletek egyik oldalát forró, zsiradékmentes serpenyőben megpirítottam, majd bedörzsöltem fokhagymával. Erre került a szósz, bazsalikommal díszítettem. 

desktop232.jpg

süti beállítások módosítása