Pasztellbarokk

Croissant "kétszer sütve"

PlanAll 4. hét extra tartalom

2021. január 30. - Csigó Zita

Ha minden igaz, legtöbben már használjátok a PlanAll x Csigó Zita plannert, az Egyél jót, legyél jól!-t. <3 Ahogy ígértem, a heti tematikákhoz itt a blogon is kapcsolódni fogok, azaz minden héten továbbgondolom majd az arra a hétre eső témát, tippet, alapanyagot, ötletet, receptet vagy épp tanácsot. A 4. hét témája a croissant-nap, egy jó kis sós-töltött verzió receptje szerepel a plannerben, ebben a posztban pedig további két receptet mutatok. 

2018_07_02_009433_2.jpg

desktop229_2.jpg

Mindkét recepthez szikkadt péksütit jó használni, ezért semmi pánik, ha túlvásároltátok magatokat a kedvenc pékségetekben! :) Lehet teljes kiőrlésű is, ezt főleg a sóshoz ajánlom. És hogy miért "kétszer sült"? A válasz egyszerű: a szikkadt croissant-ok a sütőben frissülnek fel töltve vagy "kenyér"pudingnak elkészítve. 

Töltött croissant 

Serpenyős zöldségekkel, hússal (ami egész nyugodtan el is hagyható, és mondjuk tofura cserélhető), parmezánnal. Recept itt. 

2018_02_10_005855a_2.jpg

desktop85_2.jpg

desktop86_2.jpg

Croissant kenyérpuding 

Édes-vaníliás-csokis csoda, amihez kifejezetten szikkadt croissant-ok kellenek. Recept itt

2018_07_02_009433_3.jpg

desktop174_2.jpg

desktop175_1.jpg

süti beállítások módosítása