A blogon rendszeresen találkozhattok ChefGombás receptekkel, a mai az egyik nagy kedvenc triómmal, szójaszósszal, csilivel és fokhagymával készült. Amilyen egyszerű, annyira finom a vaskos, húsos gombaszeletekkel. Én most polentával tálaltam (illetve készítettem egy szendvicses változatot), de üvegtésztával is simán el tudom képzelni.
Hozzávalók (4 személyre):
A gombához:
2 doboz (60 dkg) Chefgomba steak csiperkeszeletek
1 dl szójaszósz
3 evőkanál olívaolaj + a sütéshez
1 teáskanál (ízlés szerint) tört csili (friss csilit is használhatunk)
1 teáskanál fokhagymapor (vagy szárított fokhagyma)
újhagymazöld a tálaláshoz
A polentához:
6 dl tej
6 dl víz
30 dkg kukoricadara
só
A gombát egy tálba tesszük, hozzáöntjük a szójaszószt, a 3 evőkanál olívaolajat, rászórjuk a csilit és a fokhagymát. Alaposan összeforgatjuk, majd lefedve, 2-3 órára hűtőbe tesszük. Ezután egy serpenyőben, kevés olívaolajon átsütjük. Nem kell túlságosan puhára, akkor a legfinomabb, ha még roppan egy kicsit. Újhagymazölddel megszórva tálaljuk.
Tehetjük langyosan szendvicsre, vagy tálalhatjuk főételként, polenta körettel. Ehhez a tejet a vízzel együtt felforraljuk, majd mérsékeljük a lángot, és hozzászórjuk a kukoricadarát, valamint ízesítjük sóval. Folyamatos kevergetés mellett sűrűre, puhára főzzük.
Szponzorált tartalom: a receptekhez a gombát a ChefGomba biztosította, köszönet érte!