Csigó Zita gasztroblogja

Rebarbarás-epres morzsasüti gyömbérrel

gluténmentes* recept

2021. május 30. - Csigó Zita

Az eperben az az egyik legjobb dolog, hogy együtt kapható a rebarbarával, a rebarbarában pedig... Igen! Hogy szezonális az eperrel. Szuperül állnak egymásnak, és akkor a gyömbérről még nem is beszéltünk. 

2021_05_29_034326.JPG

2021_05_29_034304.JPG

desktop293.jpg

2021_05_29_034323.JPG

*garantáltan gluténmentes zabpehely és zabpehelyliszt esetén

Hozzávalók (4-6 adaghoz): 

30 dkg rebarbara 

20 dkg eper 

10 dkg nádcukor 

1 evőkanál finomra aprított gyömbér 

1 evőkanál keményítő 

10 dkg zabpehelyliszt 

10 dkg zabpehely 

10 dkg vaj + a forma kikenéséhez 

(görög) joghurt és kókuszchips a tálaláshoz 

A megtisztított rebarbarát kis darabokra (meghámozni nem szükséges), az epret cikkekre vágjuk. Összekeverjük a nádcukor felével és a gyömbérrel, majd félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát. 

A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zabpehelylisztet összekeverjük a zabpehellyel és a többi cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal. 

A gyümölcsös tölteléket összeforgatjuk a keményítővel, és egy közepes méretű, kivajazott piteformába vagy sütőtálba simítjuk. Rászórjuk a morzsát, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb, joghurttal, kókuszchipsszel tálalhatjuk. Persze egy gombóc vanília- vagy joghurtfagyi sem rossz hozzá! 

2021_05_29_034327.JPG

2021_05_29_034319.JPG

A stylinghoz csodaszép Pastel Ceramics kerámiákat használtam. 

süti beállítások módosítása