Az eperben az az egyik legjobb dolog, hogy együtt kapható a rebarbarával, a rebarbarában pedig... Igen! Hogy szezonális az eperrel. Szuperül állnak egymásnak, és akkor a gyömbérről még nem is beszéltünk.
*garantáltan gluténmentes zabpehely és zabpehelyliszt esetén
Hozzávalók (4-6 adaghoz):
30 dkg rebarbara
20 dkg eper
10 dkg nádcukor
1 evőkanál finomra aprított gyömbér
1 evőkanál keményítő
10 dkg zabpehelyliszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj + a forma kikenéséhez
(görög) joghurt és kókuszchips a tálaláshoz
A megtisztított rebarbarát kis darabokra (meghámozni nem szükséges), az epret cikkekre vágjuk. Összekeverjük a nádcukor felével és a gyömbérrel, majd félretesszük, amíg összeállítjuk a tésztát.
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A zabpehelylisztet összekeverjük a zabpehellyel és a többi cukorral, majd elmorzsoljuk a vajjal.
A gyümölcsös tölteléket összeforgatjuk a keményítővel, és egy közepes méretű, kivajazott piteformába vagy sütőtálba simítjuk. Rászórjuk a morzsát, majd az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 30-35 perc alatt megsütjük. Langyosan a legfinomabb, joghurttal, kókuszchipsszel tálalhatjuk. Persze egy gombóc vanília- vagy joghurtfagyi sem rossz hozzá!
A stylinghoz csodaszép Pastel Ceramics kerámiákat használtam.